Elisabeth Ohlson Wallin

Elisabeth Ohlson Wallin. Foto: Wikipedia/Jan Ainali/ CC BY-SA 3.0

Apropå la Chapelle häromdagen…Elisabeth Ohlson Wallin är lite lite samma andas barn med tanke på storslagna scenerier som hämtade ur barockmålningar. Men där la Chapelle är gräll och popkulturell, är Ohlson Wallin mörk och allvarsam. Jag beundrar hennes oräddhet, särskilt i dessa tider då konstnärer blir utsatta för allehanda hot och attacker av ofta religiöst lättkränkta individer. När något blir så ”heligt” att det inte går att driva med eller debattera, eller ibland inte ens avbilda, då blir det farligt.

Här några exempel på Elisabeth Ohlson Wallins fantastiska verk, från bl a serierna ”In Hate We Trust”, ”Ecce Homo” och ”Tjackhora”:

Elisabeth Ohlson Wallin:

http://www.ohlson.se/i-2.htm

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i foto, Inspiration, Konst, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.