Rapture

Tills idag betydde Rapture en låt från albumet Autoamerican med Blondie. Nu vet jag att det även är dagen då Jesus kommer och plockar dom rättrogna upp till himlen och vi andra syndiga individer kommer att förgås i en stor jordbävning. Klockan 18.00 skulle denna jordbävning uppstå på Nya Zeeland. Allt står att tyda i bibeln. För den som har ögon att se.

Vad är det för behov en sådan tro fyller? Lön för mödan efter ett rättroget liv? Tillfredsställelse över att känna sig utvald?

Tänk vilken antiklimax där på kullen, ingen Jesus, ingen undergång. Det bidde lite dimma vid Nya Zeeland. Jaha, då går vi väl hem då…eller? Vad ska vi ha till middag? Ingen fara på taket dock, trots att inget hände. Harold Camping kommer nog med nytt besked. En till felräkning blir knepig att förklara, men kanske kan man hänvisa till fel profetia? Det kanske finns en annan profetia som vid närmare tanke bör väga tyngre? Man måste ju hålla hoppet vid liv…?

Maya-indianernas förslag är nästkommande datum; 23.12.2012 är det dags att rikta blicken mot skyarna nästa gång. Men är det Jesus man då ska spana efter?

Så här kommer det att se ut sen:

Det gäller att vara förberedd. Du kan genast börja med att gå i en kyrka och be om förlåtelse för dina synder. Vissa kyrkor och sekter erbjuder affärsmässiga lösningar, där det går att bikta av eller köpa sig fri från synd. Om inte färden upp till himmelriket av olika anledningar tilltalar, eller om man av någon anledning tror att man kommer att bli kvar, finns olika handböcker att tillgå:

https://www.goodreads.com/book/show/3674779-how-to-profit-from-the-coming-rapture

Även sajten Rapture Ready erbjuder stoff att fördjupa sig i.

Skrämmande. Inte själva undergången, men att det finns människor som på fullt allvar tror på dynga som denna.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Rapture

 1. Micheles skriver:

  Javisst är det sorgligt detta. Men en glad nyhet är att jag faktiskt tänkte recensera Lady Gagas nya album. Det skall bli spännande.

 2. Micheles skriver:

  Javisst är det sorgligt detta faktum att människor fortsätter tro på dylikt. Det märkliga är att just kristna vill att jorden skall gå under – medan satanister nöjer sig med att äga/bestämma över den.
  Men en glad nyhet är att jag faktiskt tänkte recensera Lady Gagas nya album. Det skall bli spännande.

  • Susanna Varis skriver:

   Undergångsteorier finns ju bland hedningar och andra också. Vill satanister bestämma och äga jorden? Det hade jag ingen aning om. Satanism går ut på att tro på sig själv istället för på en högre makt av något slag. De sätter det egna välmåendet främst. En del fundamentalt kristna är ju, som många andra religioners troende, beroende dels av att de gamla profetiorna ska stämma för att allt ska gå ihop, dels av en belöning som ska komma efter döden. Klart att vissa extra förvirrade individer vill skynda på det hela, dels för att komma åt belöningen, dels för att kunna se de otrogna förgås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.