Ångans dag i Mariefred 11. juni 2011

Det hade utlovats regn, regn och regn, så planen att åka till Mariefred med ångbåten S/S Mariefred från sandvikens brygga i Enhörna var med reservation för dåligt väder. Det blev sol, sol och ännu mera sol…men då är ju börsanalytikerna tydligen mer träffsäkra än meterologerna. Börsanalytikerna slås av schimpanser, men även andra djurarter har på sistone meriterat sig i sammanhanget. Ångfartyget är alltid en underbar upplevelse och lite extra mycket denna gång, då vi upptäckte att en stor del av passagerarna bar tidstypiska kläder och att det idag var något som  heter Ångans dag i Mariefred. Även lilla S/S Ejdern från Södertälje var givetvis med, samt en hel samling mindre ångbåtar… Efterrätt i båtens restaurang. Huvudrätt blev ångbåtsbiff så klart…

Jag fick uppfattningen att damen i lila th hade sytt åtminstone en del av de fantastiska klänningarna.

S/S Ejdern knappar in och lägger till ungefär samtidigt som S/S Mariefred.

Vi möttes av blåsorkester som spelade ”Att angöra en brygga” samt blev saluterade…

forts följer…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i ångfartyg, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Ångans dag i Mariefred 11. juni 2011

  1. Pingback: Ångans dag 11/6 2011 - Östra Södermanlands Järnväg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.