Ångans dag, slutkläm

Min stackars laptop mäktar inte med att dra runt mjukvaran i form av WordPress. Jag begriper inte vad som kan dra så mycket kraft i ett enkelt bloggverktyg…? Microsoft är svaret enligt några.

Tillbaka till ämnet: Ångbåtsfärden till Mariefred. Jag har nu efter en halv dags bloggande i snigelfart kommit fram till slutet av gårdagen. Vi kom till Mariefred, besökte mitt favoritslott Gripsholm, såg museitåg, veteranbilar, tidstypiska kläder, åt strömmingsburgare, shoppade på slottsbutiken och styrde kosan hemåt med S/S Mariefred. Det är så meditativt att sitta i en ångbåt. Rytmen och dunket vaggar en lätt till sömns. Lite halvmöra klev vi av vid Sandvikens brygga och hoppades på att 20.24 inte var nästa bussavgång. Klockan var strax efter 18. Jo, det var den.

Hmmm. Hick. Jaha. Promenad? På tidtabellen gick det inte att lista ut om någon buss ens avgick från Valla, sisådär 3 km bort. Men som tur var, hade vi en i gänget med hjärnan i behåll (Uffe). Jo, Ejdern avgick ju samtidigt från Mariefred och ska till Södertälje. Hon kanske stannar vid Sandviken? Exaktemente. Ejdern skulle just denna dag trafikera Sandviken. Ner med semaforen. Efter en kvart såg vi den lilla båten och strax blev vi upplockade.

Uffe och moderskan uttrycker betalningsvilja till besättningen…

Jag undvek kölhalning eftersom jag svarade rätt på frågan vad detta är för något. Rätt svar: ångmaskin. Fel, men vanligt svar: motor.

Hemma i Södertälje!

Den här underbara krukan köpte jag på Gripsholm. Ska börja samla på dessa till mitt kök, som i grunden har gustaviansk stil med inslag av kitsch och loppis. Det kommer aldrig att se ut som en inredningstidning hemma hos mig. Kaktusarna kan bo i de här krukorna, inga andra blommor pallar med den solinstrålningen.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i ångfartyg, inredning, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.