Amy Winehouse är död

Amy Winehouse

Från den ena chocken till den andra. SVT har sänt hela dagen angående terrordåden i Norge, man letar efter dessa enkla lösningar som publiken efterfrågar, svaren på frågan varför. Hur ser ondskan ut? Hur är det möjligt att den ser ut som vem som helst av oss? Hur kan vi känna igen den nästa gång, vilket fack ska vi stoppa in den i så vi vet nästa gång och kan värja oss? Ondskan är möjlig i alla oss, bäst att vara medveten om det. Inbillningen att man kan vara immun mot att utföra onda handlingar är en fara i sig.

Vi kan dessutom inte vaccinera något samhälle totalt mot det här slaget av terrordåd och ett sådant samhälle skulle ingen av oss vilja leva i.

Nu till nästa chock: Amy Winehouse har gått bort, 27 år gammal. Hon hittades livlös i sin lägenhet och dödsorsaken är än så länge inte fastställd.

Amy Winehouse har länge levt ett självförbrännande liv och vid 27 års ålder verkar någon magisk gräns för sådana aktiviteter finnas. Många är de fort brinnande stjärnorna som just gått bort i denna ålder.

Amy, med sin hövolmsfrisyr och 50-tals/sailor-inspirerade uppenbarelse var en fantastisk sångerska och artist, men hon hade en tid inte kunnat upprätthålla sin karriär, antagligen på grund av droger och alkohol. Jag vet att Amy alltid hade ett komplex för sitt utseende och inbillade sig att hon var ful. Trots mycket kärlek och stöd från framför allt sin far, kände hon aldrig att hon riktigt dög. Hon kunde nog aldrig på riktigt se vilken briljant artist hon var. Världen har förlorat ännu en ömtålig, fantastisk konstnär till drogerna.

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Amy Winehouse är död

 1. Susanna Varis skriver:

  Amy Winehouse var ett musikaliskt geni som både förnyade och förvaltade den genren dvs soul som hon spelade. Ytterligare ett musikaliskt underbarn har därmed ryckts ifrån oss pga de droger som alltid tycks skörda det bästa som den här världen kan erbjuda. Kvar bli mediokratin som inte tillför något, vare sig nyskapande eller originalitet tycks löna sig. 27 års ålder tycks vara ”bäst före-datumet” då allt måste rensas ut ur lagerhyllorna och det är ett sorgligt faktum. Kvar finns dock musiken och den får duga som det näst bästa och arvet efter en nydanande artist som Amy Winehouse ändå var. Jag bortser också från de häcklande och nedsättande kommentarerna man kan läsa på vissa hemsidor på nätet där nätmobbarna har funnit sitt paradis. Vila i frid i musikhimlen Amy, några av oss kommer inte att låta ditt verk gå spårlöst förbi.

 2. Henry skriver:

  Hon var jätte snygg tjejen.Vissa tjejer tror att man ska vara blond med ljusa ögon men jag tycket att dom snyggaste tjejerna är just mörka med mörka ögon eller halv ljusa.Elisabeth Taylor var jätte snygg också.Amy påminner lite om Elisabeth taylor när hon var ung med sin frisyr.Amys tänder var inte super finna men det var bra att hon inte fixade dom för att hon sjung så fint så som hon hade sina tänder.Ibland när man fixar tänderna så kan ljuden ändras.Jag visste inte vem hon var innan hon dog men nu älskar jag hennes songer. Jag lyssnar på dom om och om igen.Det är härligt att höra hennes röst.Du är bäst Amy

  • Susanna Varis skriver:

   Hon var så fantastiskt talangfull! Jag har också lyssnat mycket på hennes skivor den senaste tiden. Hennes skönhet ligger i personligheten och hon var verkligen vacker. Jag tyckte att det var synd att hon ville skönhetsoperera sig och bantade ner sig så våldsamt, men hon kände inte att hon dög som hon var. Det här blonda barbiedocks-idealet är rätt tråkigt, alla ser likadana ut. Väldigt plastiga dessutom. Elizabeth Taylor betraktades ju med sina violetta ögon vara en av den tidens största, om inte DEN största, skönheten. Amys röst och konst är odödliga, vila i frid Amy.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.