Dagens blodtryckshöjare

Aftonbladet Kultur och Petter Larsson den här gången, har gjort det igen. I efterdyningarna av tragedierna i Norge, letas det fortfarande efter syndabockar och medel att förhindra att något liknande ska ske igen. Jag har skrivit om det i tidigare inlägg.

Det är ledsamt att konstatera att Petter Larsson vill skapa ett samband mellan terroristen i Norge och först, de högerextrema partierna i Europa och sedan även allianspartierna i Sverige. Samma quilt by association-metodik, som han i samma artikel vänder sig emot när det gäller främst muslimer.

Jag blir trött. Och uppgiven. Egentligen borde jag inte slösa mera energi på denna form av interna, politiska käbblerier, men jag känner att jag ändå vill reagera. Petter Larsson bör dra en mycket unken filt över sig och skämmas.

Artikeln finns här:

http://www.aftonbladet.se/kultur/article13375610.ab

Tragedin i Norge har tagit en tid att ta in, åtminstone för mig personligen. Från första dagens initiala klump i halsen och chock, har det så småningom börjat sippra fram en föreställning om det fruktansvärda som hänt. Jag kan inte ens föreställa mig vilket inferno människorna på Utöya har upplevt. Jens Stoltenberg har gjort ett fantastiskt arbete. Jag antar att Norge kommer att vara ett annorlunda land en lång tid framåt. Jag skänker en tanke till alla anhöriga och överlevande från tragedierna.

 

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i blodtryckshöjare, medier, politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Dagens blodtryckshöjare

  1. Ulf Holmén skriver:

    Själva poängen med den depraverade vänsterns metoder är att uppröra, en av metoderna för att uppnå detta är att demonisera. Man vill med denna metod avhumanisera rörelser eller ideologier där dessa skyldiga eller oskyldiga buntas ihop med allehanda ljusskygga företeelser. Generaliseringar skulle nog du och jag kalla detta men för sådana som Petter Larsson är allt fullt möjligt. Fördomsfullheten inom svensk vänster är därmed total.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.