En underbar dag i Sparreholm

Randy (från Midnight Stalkers och Badmouth) och den underbara stugan.

Hemkommen från en utflykt i vackra Sörmland, Sparreholm och Långdunker/Lilldunker. Uffes gode vän Jonas har uppnått vuxen ålder och vi var inbjudna på 40-årskalas.

Jonas

Sommarstugan ligger  någon kilometer från Sparreholms slott och Lewenhaupts lilla sommarställe. Huset var helt underbart, från 1800-tal officiellt, men troligen ännu äldre, till- och ombyggd, med lågt i tak, kakelugn i salongen, charmig vedspis, men även bekvämligheter som indraget vatten, innetoa och el, saker som inte finns på mitt, något mera rustika ställe i Finland. Men där har jag ju å andra sidan det viktigaste; bastu och sjökant någon meter ifrån den…

Vackra Långdunker/Sörmland och fågelholken.

Jag blev mycket förtjust i själva byggnaden och smider planer på att hyra en lastbil eller två och ett byggteam, åka dit, packa ihop huset och forsla över det till Finland…undrar om det finns gamla kåkar till salu i obygden. Kåkar som kan monteras ned och forslas iväg till min tomt? Hmmm…

Hmmm…packa ihop stuga…lastbil…obevakat ögonblick…hmmm…

Jade Jagger-tunika, vad annars? Cavalli-armband, vad annars?

Det blev mycket god mat, grillning, underbar marängkaka, frisbee, väldigt trevligt umgänge och massor av ypperlig musik, allt från Turbonegro, Hanoi Rocks, Marilyn Manson, Slayer och Metallica till Andrew Sisters (Mulliga gulliga Ann-Katrin på sluttampen hade jag nog kunnat leva utan…)

Maräng-vinbärs-undergång. Vadå att jag tog fyra portioner? Enbart elakt förtal…

Jonas, L-o och Randy frisbeear.

Crippa, Uffe och Randy

Grillning på gång. Även Ylva har fastnat på bild.

Crippa, Jonas, Randy och L-o har slitit sig från musikbacken och bort till grillen.

På hemvägen. Grillen (centrum) i Sparreholm.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Dagens stass, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på En underbar dag i Sparreholm

  1. Ulf Holmén skriver:

    Hipp hipp långdunker/lilldunker får man säga. Ypperligt sällskap, god mat och grym musik får mig alltid att undra vad mer man behöver i livet. Att fröken Varis var där fögyllde bara allt än mer. Tack för en trevlig helg och att du ville följa med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.