Long time no blog

Det har varit semester och bloggfritt här i cirkus en veckas tid. Jag har tillbringat min tid i Finland med skogsarbete, grillning, bastubad, kvällstorg, släktingar och annat roligt. Min stuga har ingen el och så ska det förbli, om jag inte skaffar mig solpaneler och mobilen struntade jag i. En mycket teknik-befriad vecka således, om man bortser från kamerorna och trimmern.

Så nu kommer några inlägg på tema finlandsresan.

Före resan blev det storhandel, priserna i Finland är i högsta laget, och omsorg om balkongblommorna med intrikata snör + klädnype-arrangemang för att de törstiga krakarna skulle klara sig en vecka utan mina omsorger.

Självservice för balkongblommor

Vi åkte på min födelsedag och firandet får bli vid något lämpligare tillfälle.

I bilkön in till färjan. Vi väntar på Uffe som är hemma för att hämta ytterligare saker och roar oss med fåniga bloggfoton. Mor och jag.

Motorcyklister och pittoreska fiskargubbar på kajen.

Vy mot Gröna Lund. Jag är i den åldern där enbart beskådande av vissa av maskinerna som ungarna åker i får mig att bli lätt grön i ansiktet. Min gräns går numera vid nyckelpigorna…

Vy mot city och Kastellholmen

I cafeterian. Äntligen. På kajen rådde stekande sol…

Bildäck. Varmt som i…

Äntligen ute på stugan!

Vitt pulver är vårt utvalda vapen i kriget mot myrorna. På insidan små dosor där krypen ska gå in och föra med sig giftet till drottningen. Grymt, men min stuga är ingen myrstack de luxe, mina små vänner. Uffematic 9000 blandar till betong för mina rabarberlövsplattor.

Min samuraj-skogshuggare på väg att ta itu med djungeln där ute…

Här är min nya bäbis; Husqvarna 336 FR. (Inhandlad på Kone Ruuskanen Oy i Salo, Finland, som i år fyller 30 år.)

http://www.kone-ruuskanen.fi/etusivu/

Äntligen, äntligen slipper man hugga in sig med machete in till stugan. Uffe gjorde ett strålande jobb och slet som ett djur med älggräset. Turligt nog har vi bastu och det läker, som bekant, allt.

Uffe på societetshuset. Vi ska äta lunch med mor och moster och sedan göra stan samt kvällstorget i Salo.

Jag har inte alla bilderna än, så fortsättning följer…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Long time no blog

  1. Ulf Holmén skriver:

    De berömmande orden får mig att rodna, men bra blev det ju till sist. Röj och utrotning av allehanda vanartiga växter som behagat ställa sig på fel ställe kan behövas emellanåt. Dags att börja på ruta ett till nästa år då ytterligare sly bara inväntar en huskvarna-behandling.

  2. Ulf Holmén skriver:

    Jo, om hundrafemtio år sådär hade du kanske kunnat luta dig tillbaka och njuta av resultatet i den forna takten. Med huskvarna röjomatic kan du kanske njuta av resultatet lite tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.