Fler brittiska damer

Ikväll tittar jag givetvis på nästa brittiska dam, Patricia Routledge som Hyacinth Bucket (Bouquet, enligt henne själv). Det är mycket upprepning på samma tema, en del fånigheter, men alldeles förtjusande att se den gode Hyacinths vedermödor i sin klättring mot nya sociala höjder. Oftast går ju planerna i stöpet, som det sig bör i denna sorts komedier. Hyacinths white thrash-familj med systrarna Daisy (och dennes make Onslow, komplett med nätbrynja och keps, samt ölburk i näven) och den slampige Rose, kommer allt som oftast i vägen. Studerande sonen Sheridan, som alla utom modershjärtat har listat ut vara gay, ringer för att få pengar, den hunsade maken och grannarna, som med bästa förmåga försöker undvika Hyacinths ”candle-light dinners” och kaffekalas.

Hyacinth är i all sin karikatyr en väl fungerande bild för den lilla sociala klättraren i många av oss och våra försök att visa upp en bättre version av vårt liv. Helt underbar!

Hyacinths etikettbok för de socialt mindre lyckosamma…

http://www.uk-comedy.com/

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Okategoriserade, TV och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Fler brittiska damer

  1. Ulf Holmén skriver:

    Hyacinth är allt en riktig klättermus hon. Heja, heja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.