Nere på stan

Idag kom jag ut på en efterlängtad promenad ner till Södertälje city. Morgondagens väder genererade först en goth-betonad, höstig stass, som när jag var klar insåg skulle bytas mot lite Cavalli. Då var nämligen värmen redan tryckande. Jag ville gärna prova att promenera ner och det gjorde vi, det gick bra, men väl nere var värmeslag nära förestående. Frissa, lite shopping, lunch, lite mera shopping och sedan hem.

Playa del Saint Tropez de Telge.

Metze-tallrik till lunch på favoritstället i Telgegallerian, Nancy´s Lounge. Snygg inredning, folkspaningsmöjlighet genom skyltfönster, underbart bra service, rejäla portioner, mycket god kaffe i egen presskanna (tom laktosfri mjölk fanns) och ovanpå allt detta, humana priser!!!

Nere i Södertälje centrum måste jag alltid passa på att inhandla Järnaglass. Godaste glassen som finns; enbart de ingredienser som ska finnas i glass, inga tillsatser, äkta råvaror, närproducerat, ekologiskt, kan inte bli mer pk, men dessutom way godare än godast!!

Medan allt detta hände sig i somriga, slumriga, slappa södertäljebyn, har det tydligen skett bombattentat i Oslos regeringskvarter. Man betecknar detta i nuläget som terrordåd, vilket det ju med allra största sannolikhet är. Åter ett par fega attacker mot det fria samhället, riktade specifikt mot dess styrande institutioner, nya dåd i en av de moderna varianterna av krig: terrorn.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Dagens stass, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Nere på stan

  1. Ulf Holmén skriver:

    Jo man tackar, playa del Södertälje. Det låter avancerat. Den där lunchen såg ju rent delikat ut, men han den där mystiske främlingen som satt och lurade över den såg inte så pk ut. Han såg mest ut som han åt småbarn till frukost tycker jag.
    Att glass skulle bli pk är ju en svindlande tanke, betyder möjligen pk ”perverterad konditorprodukt”?

    • Susanna Varis skriver:

      Det är på Playa del Saint Tropez de Telge som den riktiga jetsetten håller till, som synes. Lunchen med min mörke främling var mycket delikat och du har rätt, den mystiske främlingen är inte alls så jätte pk alla gånger. Det är därför vi kommer överens så bra. Den här glassen är pk = passionsartat kulinarisk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.