Kurering

Foto:BBC

Ligger i soffan och kurerar mig med Järnaglass, Alvedon, Rinexin och AbFab.

Jag minns hur fantastiskt det var när Absolutely Fabulous först dök upp i rutan. Det är tunnsått med roliga kvinnor i tv-rutan och en hel komediserie som kretsade kring två kvinnliga huvudpersoner hade nog inte ens existerat före början av 90-talet. Jo, kanske serier som Golden Girls då…

Men två fåfänga, ytliga, moraliskt korrupta, lösaktiga fyllkajor med glassiga jobb hade inte skådats förr. Det var som en ny dimension i verkligheten. Sex and the City några år senare var en liknande upplevelse. Äntligen kvinnoroller med fler dimensioner än moder, hora eller käck böna/flickvän och oftast enbart som rekvisita till den manliga, roliga huvudfiguren. AbFab är fortfarande en av de roligaste serierna som finns, enligt mig.

Patsy med lunch. Foto: BBC

Patsy har varit på Marilyn Manson-konsert…

 

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Film, Marilyn Manson, Okategoriserade, TV och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.