Vintermingel

Lönearbetet har åter kommit igång och jag är alldeles för trött för att skriva något av vikt. Istället blir det en tillbakablick.

Förra sommaren halkade jag in på någon sorts inbjudningslista och har under vintern och våren fått delta i allehanda roliga events. Många av dessa var specifikt riktade till bloggare, men eftersom jag ingen fungerande blogg hade då, får jag köra en repris/sammanfattning nu. (Den nya sortens marknadsföring, som vi vet, går genom bl a dessa kanaler; bloggmöten och bloggare som sedan skriver om produkten i fråga.)

Den första var Hallwyllska palatset som under hösten startade dramatiserade rundvandringar i våningarna, med anställda och skådespelare som agerade den gamla tidens tjänstefolk. Invigningen, som jag var bjuden till, var riktigt spännande, då den utspelades på kvällen. Atmosfären var lite som i ett varuhus efter stängningsdags och vi fick även se delar som vanligtvis inte ingår i visningen.

Huset som tiden glömde

Jag th om statyn…

Fotat med min telefon…tjänstefolk in action

Godsaker förbereds…(foto:Skuggeco)

Nom nom nom…(foto:Izzasblogg)

Mottagningskommitén med Sophie Adolfsson och Tommie X (foto:Skuggeco)

En tack till våra sponsorer…

Nästa tillställning blev invigningen för Medelhavsmusé:ets utställning Vita Lögner.

Moderskan och jag blir fotade, värdinnan Linda Skugge i mitten. (Foto:Skuggeco)

Önskemålet var att vi skulle bära någonting färgglatt och jag valde att dressa upp mig till ett trafikljus. Min väninna Louise hade mage att påstå att scarfen är en tantscarf…(visserligen ärvd från farmor, men…mummel mummel…) (Foto:Skuggeco)

Vilka sitter väl vid fönstret? (Foto:Cawamedia)

Jag snodde åt mig ett mobilfoto på Linda…

Utställningen var mycket intressant och visade exempel på de antika statyer vi vanligtvis föreställer oss som vita, men som oftast var färgglatt målade.

Och vilka spatserar väl i bakgrunden, strax th om statyn? (Foto:Cawamedia)

Sedan var det dags för Dansens Hus. Föreställningen Ekmans triptyk med Cullbergbaletten skulle premiärvisas och fotografering var förbjudet under föreställningen.

Borta till höger…mingling with myself

Fjäderfoto

Först berättade koreografen Alexander Ekman om sin skapelse. Marie Serneholt, som är skolkamrat, eller var det tom klasskamrat med Ekman, sitter i raden strax nedanför mig. Jag längst upp th, som vanligt.

Alexander Ekman med intervjuare.

Foto:Skuggego

Katti Hoflin, som jag satt bredvid på föreställningen och Linda Skugge. Katti frågade mig i halvleken om vad jag tyckte. Jag minns inte riktigt vad jag sa, modern dans är inte min paradgren, men jag vill minnas att det var något om de hastiga klippen och det mycket snabba flödet av intryck. Jag föreslog att det kanske hade en avsikt att spegla just snabbheten i intrycken vi numera får, främst genom internet. Uppmärksamhetsspannet är nu så minimalt.

Sista partiet, med en naken man med elvismask, som rullar sig över scenen till Blue Moon flög högt över min arma skalle.

Hemma igen

Och så ett tack till våra sponsorer. Vi fick även gratisbiljetter till en ytterligare dansföreställning…

Vi (jag) valde PI:ES Alain Buffard (Not) a Love Song. Det kunde inte ha blivit bättre. Uffe, som till en början var…hrm…ganska skeptisk, tyckte att föreställningen var fantastisk. Jag tror att kombinationen briljant musik, allt från portugisisk fado till punk, briljanta musiker och briljant dans fick honom på fall. För min egen del ingick även mode som en krydda. Två åldrande divor som bökar sig genom Chanel och Dior…oemotståndligt.

Nästa katt till rakning var en bloggfrukost på Clarion hotel, Ringvägen. Non Smoking Generation ville uppmärksamma att rökningen nu åter ökar bland ungdomar och främst bland unga flickor. Ett antal bloggare var inbjudna för att informeras och diskutera. Även Sveriges största bloggerska Kissie dök upp till slut.

Underbar fika-/frukostbuffé. (Foto överst:Skuggeco)

Bloggare samlade för föredrag. Jag borta i höger hörn, bakom tjejen i ljusblått. (Foto:Pockethäxan)

Innehållet i en cigarrett. (Foto:Kattakvack)

Kissie har anlänt.

Återigen, tack till våra sponsorer.

Jag skrev en del på Facebook om det här eventet och tobaksindustrins raffinerade metoder att slå klorna i nya, unga finansiärer. En bland många unga tjejer populär figur, Robert Pattison från Twilight, har inga betänkligheter mot att posera med en cigg mellan vampyrtänderna om betalningen är rätt. Jag trodde att eländet stannade där, men även Lady Gaga, som på fotona till sin senaste singel är utklädd till en grabb, accentuerar detta med en cigg. Bedrövligt. Jag måste väl skriva till henne.

Jag kan bara hoppas att det där mötet hade någon effekt på de bloggare som var där, jag fick en känsla av att ingen riktigt brydde sig. De flesta var ju unga och som vi vet är man odödlig då. Man kommer med all säkerhet inte att bli gammal eller drabbas av sjukdom och dö, det är det väl bara gamla människor som gör? En av mina yngre vänner på Facebook tog dock fasta på det jag skrev och verkade åtminstone tänka om och det är ju alltid en person. Jag är och har verkligen inte varit någon renlevnadsmänniska, men rökning är verkligen och i sitt väsen Onödigt. Jag rökte i ca tio år, mot slutet över två paket per dag, tills en dag då jag inte längre begrep varför jag skulle betala pengar för att må dåligt.  Men för en ung tjej, vars allt överskuggande doktrin är smalhet, räcker det med hotet om fem kilo plus om man slutar för att man ska fortsätta. Jag får nog skriva ett separat inlägg om det…

Nästa event blev riktigt storslaget! Mitt i vinterns snökaos firade Panos Emporio 25 år. Vädret var verkligen fruktansvärt, taxibilarna fastnade i backen och vi fick promenera upp till Skeppsholmskyrkan, men tillställningen blev desto roligare!

Något av dränkta råttor…

Moderskan var så fin i sin vintage-paljett…

Återvinning och utveckling

Och så snodde jag åt mig en bild. Tommie X och Linda. Oförskämt snygga, som alltid.

Helt fantastisk mat…renstek, suveränt god potatissallad…

Glamour och glitter var temat…

Plötsligt står Maria Montazami där! I all sin underbarhet! Moderskan störtar fram och presenterar sig själv och sedan mig, jag tar henne i hand och stammar något om att hon är fantastisk och ber om en bild med moderskan. Självklart, håll väskan här och så ställer vi oss så…Maria är verkligen underbar även utanför tv-rutan.

Sekunden efter störtar Alla fram och vill fotas med henne… :)

Panos Papadopoulos himself gör entré med en passande entourage av baddräktsmodeller.

En annan Hollywoodfru modellar (Foton:Skuggeco)

Tack till sponsorerna och tack till Panos för den tjusiga väskan allting kom i!

Vårens evenemang var också en spökhistoria, vilket ju passar mig utmärkt. Beskrivningen var Bellmansmuséet på Långholmen. Jag hade varit på Långholmen förut (80-talet kanske), men i mörkret såg inga katter ut som de skulle. Jag tog den bron jag kände till och hamnade mellan ett båtupplag och fängelset. En trevlig förbipasserande visade mig åt rätt håll och efter många fladdrande presenningar och slutna innergårdar hittade jag äntligen fram.

Bellmansmuséet

Your´s truly, tredje från höger (Foto:Skuggeco)

Väntan… (Foto:Skuggeco)

Bellmansmuséet (Foto:Skuggeco)

Huset var omsorgsfullt dekorerat för kvällens tema.

Jag sitter med Sanna Eklund, manusförfattare till bl a Parlamentet, ståuppkomiker, bloggare, och…

…Emma-Lou Pesonen, samt Janne Siponen.

http://www.susannaeklund.se/

http://emmalou.myshowroom.se/

http://www.nattstad.se/janne.siponen

Alfabeta

Lo Kauppi läser

Författarinnan på inspelning från Australien

Lo Kauppi

Sista bilden innan min mycket ljuskänsliga Nikon gav upp fullständigt…

Och vi glömmer inte; tack till våra sponsorer!

Ett stort tack till Linda för alla dessa events! Det har varit jätteroligt!

http://www.skuggeco.se/

 

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i events, historia, medier, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Vintermingel

  1. Ulf skriver:

    Mmmm, en retrospektiv odyssé längs minnenas aveny minsann. Uthängd som skeptiker blir jag också men okej, det bjuder jag på eftersom jag var extatisk efter fullföljd föreställning. Kan faktiskt tillskriva denna föreställningen som en av de största positiva överraskningarna jag har haft nöjet att bevista i mitt liv eftersom jag inte hade några förväntningar. Skulle kunnat sett den igen och igen och igen om jag fick chansen. Tack min mysmungo för att jag fick chansen att komma med och bli både förförd och förlustad.

  2. Pingback: Behöver du hjälp med att sluta röka? | Susanna's Crowbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.