22.39

Jag. En tid sedan. Foto: Susanna Varis

Jag har precis tvättat penslarna för andra gången idag. Målade efter frukost, jobbade, kom hem, målade lite till. Det är nytt verk som eminerade ur mardrömmen häromnatten och att utplåna sig själv. Imorgon blir den klar, hoppas jag…och kommer upp här.

Idag var också en arbetsdag och det har gått bra. Jag hostar så att jag har fått en tupp i halsen, men jag känner mig nästan frisk nu. Äntligen!! Som det plägar utropas…

Denna vecka kommer det också att bli två roliga events, jag kommer att fixa till mitt hopplösa hår och vi kommer, om jag inte helt har tagit ut mig, att besöka Carl Fredrik Hill-utställningen på Waldemarsudde.

Lady Gaga, MTV EMA. Foto: MTV

Lady Gaga har visst vunnit en hel drös priser på MTV EMA (European Music Awards, som alltså inte handlar om europeisk musik). Denna gång verkar hon ha överträffat sig själv i fråga om surrealistiska kreationer och visade upp…ja, hur många kreationer var det egentligen? Jag tycker om hennes driv och de galna kreationerna. Dessutom är särskilt albumet Fame Monster fantastiskt!

Lady Gaga, MTV EMA. Foto: MTV, GP

Men MTV? Jag visste inte ens att det existerade längre, långt mindre att de fortfarande har någonting med musik att göra. Sist jag kollade för tio-femton år sedan hade den givna och stort sett enda leverantören av ny (främst anglosaxisk förstås) pop- och rock-musik på 80-talet degenererat till någon form av dokusåpaträsk med serier som My Sweet Sixteen (amerikanska sextonåringar beter sig som amerikanska sextonåringar) och Cribs (rappare visar upp sina flyghangarsstora vräkhem i epilepsiframkallande snabba klipp). Allt för att locka kidsen. Från och med 90-talet går det ju inte att locka kidsen med bra och seriöst gjorda musikprogram. Eller? Klarar inte deras manickanpassade hjärnor längre koncentration än 2 sekunder? Vill dom inte ha det? Men, som konstaterat, musik är ju numera en konsumtionsvara, slit och släng, inget att värdesätta…

Lady Gaga, MTV EMA. Foto: MTV 

Kulturbloggen listar vinnarna:

http://kulturbloggen.com/?p=43317

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Egna verk, Konst, medier, Mode, Okategoriserade, TV och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på 22.39

  1. Ulf Holmén skriver:

    Existerar och existerar, om man menar i en mer musikalisk aspekt så har väl MTV aldrig existerat. Tror inte ens de själva med trovärdighet kan hävda att de någonsin har handlat om musik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.