Det drar ihop sig

Nu har det varit stressigt lite för länge och lite för mycket. Jag håller tidtabellen med allt, men jag är helt färdig…

På ABA idag. Vi håller på med giclée-tryck av Dark Marilyn och Her Self, som nu har fått en alternativ titel, Sylviaaaaa. Hon ser tydligen ut som Sylvia Wrethammar och så hade en vän på facebok vid namn Sylvianna kommenterat på den bilden en del. Patrik, min tryckmästarguru i bakgrunden. Foto: Ulf Holmén.

Kungsgatan. Foto: Susanna Varis

De svenska 99 procenten. Foto: Susanna Varis

Apropå Occupy-rörelsen, undrar vad som var förklaringen till den döda kvinna som hittades i ett av tälten i New York. Vid en inspektion hade större delen av tälten visat sig vara tomma, men sedan denna döda kvinna…

Jay Z engagerar sig.

Rapparen Jay Z hade utmärkt sig med att trycka upp t-shirts med uppmaningar till stöd av Occupy Wall Street i sin klädlinje Rockaware. Några pengar hade han dock inte tänkt att bidra med till rörelsen. Jay Z hade helt enkelt tänkt att berika sig själv med t-shirtskrängandet. Praktisk solidaritet med Jay Z själv som främste och ende mottagare, således. Vad är det som rapparna brukar slänga sig med; respekt? Äkta?

Kulturhusets anslagstavla har begåvats med lite utställningsreklam. 

HM och Versace har något lättare att nå ut med sitt budskap…Foto: Susanna Varis

Lunch på kvarterskrogen, diverse butiker i city, en liten fika på Kulturhusets Café Panorama. Vi åkte hiss upp och jag fick en finlandsfärja-moment…Café Panorama. Dom borde ha tax free också. Och kanske Sergelside Buffet.

Med en plastkasse i varje finger innehållande ramar, passepartouer, pennor, tejp, giclée-tryck, reklammaterial och lite därtill, var mina armar modell apa när jag rasade in genom ytterdörren. Kollektivt resande är karaktärsdanande och tålamodsutvecklande. Macka, thé, sedan buss på de misslyckade ramarna sedan igår. Nu får dom duga som dom är. Tillverkning av småtavlor och allmänt fix och klockan är snart läggdags. Jag måste lägga mig i soffan, varva ner, kanske göda mig själv med något och hålla tummarna att jag inte drabbas av likadana mardrömmar som inatt. Jösses. jag hade retat upp den mörka sidan och skulle förgöras. Jag som trodde vi var på god fot med varandra. Det borde rimligen vara den andra sidan som känner sig förtörnad. Dessutom hade mitt Access-kort smält ovanpå mobilen och jag försökte skrapa av den. Var är Dr Freud när man behöver honom…?

Nu i efterhand låter alltihopa ganska humoristiskt, men jag vaknade med ett ryck, kroppen i en stel kramp, några fler tänder spruckna…som sagt, gärna något behagligare inatt, tack!

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Egna verk, Galleri Kocks, Konst, Mode, Okategoriserade, politik, Utställning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Det drar ihop sig

  1. Ulf Holmén skriver:

    Jag räknar minuterna till utställningen……och till fler byxneddragande nyheter om hycklerister som Jay-Z

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.