Galleri Kocks 22. november 2011

Mea Salmijärvi från Sveriges Radio/Sisuradio. Foto: Susanna Varis

Idag var det min tur att hålla i galleriet igen och efter den sedvanliga morgonstressen var jag så på plats kl 12. Uffe fick stanna kvar på vägen för att ta med lunch. Knappt hade jag fått ut skyltningen och satt på kaffet innan mitt första besök stod där, en pigg, glad och trevlig tjej från Sveriges Radio/Sisuradio, alltså den finska avdelningen, som ville komma och göra reportage på mig. Så roligt och smickrande! Jag har ju mina finska rötter och identifierar mig som finsk…och nu hoppas jag att min finska inte snärjer ihop sig för mycket imorgon. I och med att jag nu dagligen använder mest svenska med Uffe, blir finskan genast lite knackigare, men det löser sig nog. Hoppas jag. :)

Strax därefter kom en gammal vän, Mika Kortesaari, som lyckades blunda på båda bilderna som togs. Foto: Ulf Holmén

Moderskan kom också med underbara saffransbullar från Gateau. Lite besökare kom och gick, ingen jätterusning, men ändå en del besök. Jag ville inte springa efter alla med en kamera, så ni får lita på mitt ord… :)

Jag och Kyra Munk Matustik. Foto: Ulf Holmén

När vi just skulle hem, kom en konstnärinna på besök. Hon hade många intressanta samtalsämnen, så vi stängde en timme senare än vi skulle och mitt blodsocker hade sjunkit ner till kritiska nivåer. Det var mycket intressant att samtala med henne på en invecklad svengelska och det hade varit trevligt om hon hade kommit in lite tidigare. Nu sögs musten ur mig och vi rusade in på McDonalds. Sedan var jag hemma först klockan 21.

Efter det skulle jag dessutom krångla mig genom semestervalet på lönearbetet för nästa år. Två akademiska examina och vi vet fortfarande inte om vi gjorde rätt…

Nu måste jag varva ner för att vara pigg och fräsch inför morgondagens mediauppvaktning… :)

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Egna verk, finland, Galleri Kocks, Konst, medier, Okategoriserade, Utställning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Galleri Kocks 22. november 2011

  1. Veronica S skriver:

    Oj va kul. Hoppas intervjun gick bra!
    Jag fick göra en radiointervju på min förra utställning. Men det var bara för en skolradio. :)

    • Susanna Varis skriver:

      Jag tror att det gick ganska bra. Det är lite knackigt att prata finska utan att fastna på något ord eller uttryck, men jag tror att jag klarade det ganska bra. Det får jag se när jag hör mig själv sedan…hehe. det kommer i vilket fall på webben, men kanske även i ett kulturprogram som sänds i P1 eller P2 på söndagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.