Galleri Kocks, sista dagen

Jaha, den här bilden skulle ju bli lite snajdigt på sne. Nu blev den bara sned på fel sätt. Den får följa med i alla fall, jag skyller på lunchmaten och handväskan som tyngde ner armarna…

Sista utställningsdagen blev mycket lyckad och jag hade enormt roligt hela dagen. Dagen var trist av blygråa skyar som hängde vid knävecken, men det var en speciell känsla att kliva av vid Stockholms södra och promenera längs med citybanebygget, pipa in i gallerian för att hämta en lunchlåda med meze, korsa Medborgarplatsen, Folkungagatan och vidare in på Kocksgatan för att öppna galleriet. Bära ut skyltning, tända, fixa lite med gårdagens saker, koka kaffe…

Jag var inte jättehungrig, men bestämde mig för mezen på en gång, innan det skulle bli radiointervju och annat. Det visade sig vara klokt gjort, sedan hade jag inte en lugn stund.

Klockan 13 skulle Mea från Sisuradio komma och intervjua och fota mig. När jag satt med mezen kom det in en lunchbesökare, en, vad hon kallade sig, hobbykonstkritiker och vi hade lite spännande samtal.

Mea Salmijärvi från Sisuradio intervjuar mig i köket på Galleri Kocks. Foto: Anna-Kaisa Benje

Jag kraxar på om konst och finska språket. I helgen kommer det att sändas ett litet inslag med mig på 4.24 min. Kultuurisunnuntai i P2 kl. 7-8.30 på söndag. Ett längre inslag kommer på webbradion så småningom. :)

Sisuradio/Sveriges Radio: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2532

Även moderskan hade hunnit anlända. Hon fick ta hand om gäster som kom under tiden som vi höll på med intervjun. Intervjun gick bra, tydligen, jag var ganska lättintervjuade enligt Mea, pladdrade på och svarade innan frågorna hann ställas. Återstår att se hur resultatet blir…

Moderskan, Tomas Johansson (som snart ska ställa ut på Kocks) och Mea som fotar för inslaget. Foto: Susanna Varis

Mea tog även ett gäng mycket bra bilder på mig och Tomas Johansson. Foton: Mea Salmijärvi

Min väninna sedan gymnasietiden på 4-årig teknisk linje, Västergårdsgymnasiet, Pia Ollila. Då Södertäljes två enda punkartjejer med var sin hög tuppkam…nu är vi nästan välartade ingenjörer båda två. Pia, till skillnad mot mig, jobbar även inom teknikbranschen som konsult. Foto: Susanna Varis

Strax efter detta blev det ny ketschup-effekt. Pia, min gode vän sedan gymnasiet och Mia Mäkilä, min stora inspirationskälla kom in nästan samtidigt. Även ett par från Roslagsmålarna tittade in och ett par andra gäster. Jag hann knappt ta hand om stackars Pia alls, men vi får kompensera med fika och dessutom ska hon ju bli min övningskörningslärare. :)

Världens sötaste Tiger kom och besökte och plötsligt var ingen intresserad av konsten på väggarna, alla ojade och ooade över den lille hundens gullighet. Men den var nästan orimligt söt! (Mia Mäkilä kom också förbi) Foto: Susanna Varis

Jag samtalade om Marilyn Monroe, boken Blonde och fiktionella biografier med den elegante gästen. Foto: Ulf Holmén

Fotas för SR. Foto: Ulf Holmén

Jag med mina två stora inspirationskällor: Mia Mäkilä och Marilyn Manson. Vi ser ut som Michael Palin och Connie Booth i Lumberjack-sången…Foto: Susanna Varis

Connie Booth och Michael Palin

En konstnär från Sundsvall var en av de sista besökarna, Joh från Lotechcosmos… Foto: Susanna Varis

http://www.lotechcosmos.com/

Dags att tömma galleriet och städa upp. Med all hjälp jag fick gick detta som en dans…

Kompisen Mika Kortesaari erbjöd sig att forsla tavlorna till Södertälje och det var en jättestor hjälp. Han hjälpte även till med att spackla väggarna efter spikhålen och lite diverse…

Tack vare all hjälp jag fick var jag redan hemma i Södertälje vid 19-tiden. Dagen därpå, dvs idag skulle jag börja arbetet ca 4.20, så det var välbehövligt. Jag har alltså imorse varit på lönearbetet, kommit hem, ätit lunch, sovit någon timma och sitter nu och försöker vakna upp. resten av dagen tar jag ledigt, om jag nu inte måste blogga någon slutkläm på den segdragna SCUM-manifestdebatten. Det finns flera artiklar att kommentera på det temat, jag har bara inte hunnit med. Frågan är om det är lönt att göra sig besväret…?

Tavlorna är fortfarande nerpackade, så även två nya bäbisar från Mia Mäkilä som jag har köpt, det står en disk av bibliska dimensioner på diskbänken…men jag tror att jag lägger mig på divanen, petar mig i navelluddet och tar det piano en stund. Inget av det där kommer att rymma härifrån ändå…

Vacker lilja från Mia! Liljan till kråkan (Lilycrow är ju mitt ”firmanamn”)…tack snälla Mia för den, för besöket och för all uppmuntran!

Allt som allt är jag supernöjd med utställningen på Galleri Kocks, det har varit helt underbart roligt. Tack alla som kom, såg och köpte! Tack till även galleristen Maria Holmström för allt! Ett jättestort tack till mina stödtrupper och de som hjälpte mig med det praktiska; moderskan, Uffe och Mika! Ni är bäst! Ett stort tack till Mea för intervjun! (Nu lägger jag av innan jag börjar låta som ett oscarstal…)

– : – : – : –

Ett par till bilder från Mia som jag lånat:

Skum kroppsform här, men jag är glad i alla fall…Foto: Mia Mäkilä

Lite ”i´m a lumberjack…” över den här också…Foto: Ulf Holmén

Mia skrev om dagen på sin blogg:

http://www.miamakila.com/blogg/2011/11/23/kocksgatan-tur-och-retur/

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Egna verk, Galleri Kocks, Konst, Marilyn Manson, Marilyn Monroe, medier, Okategoriserade, Utställning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Galleri Kocks, sista dagen

  1. Ulf Holmén skriver:

    Tack för en inspirerande utställning till både dig och Veronica! Fantastisk respons och andra bonusar som söta hundar, celebra besök, intressanta diskussioner som kastar allt i ett nytt ljus och nya intryck gör ju inte saken sämre. Spola tillbaka och spela upp alltihop igen? Om inte nu med en gång så kanske senare?

  2. Micheles Kindh skriver:

    Jag är stolt över att få äran vara din vän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.