No comments

Patterson/Barnes

Julen närmar sig och allt är nästan under kontroll fortfarande, trots att jag har tillbringat hela helgen på lönearbetet. Nu har jag ju inte så många betungande saker att fixa heller, i avsaknad av barn och våldsgästande släkt som jag är. Ulla Winbladh fick ta hand om släktumgänget och det gjorde hon alldeles makalöst väl, hyacinten pushar på och är snart klar med första blomman, sedan kommer en till. Amaryllisen knoppas så att det ser ut att göra ont. Snöblask har rasat ner på oss, en julkonsert är upplevd, imorgon blir det julgran.

Men det var inte det jag skulle skriva om. Jag skulle beklaga mig för att det är ensamt på bloggen…enbart billiga mediciner från fjärran som orkar kommentera. Är alla inne i sista stadiet av julfixensis hysteresis? Jag kanske borde slänga in någon brandfackla om genus, upphovsrätt eller cyklister? (De teman som genererat i särklass mest kommentarer hittills.) Eller vad? Just nu känns ingenting så intressant att skriva om. Slussen. Det borde jag ha en hel del att skriva om och har det också, men det skulle bli alldeles för mycket. Bloggen skulle översvämmas. Jag nöjer mig med att konstatera att redan när jag började läsa på KTH, i slutet av 80-talet, var Slussen på tapeten. Redan då sas det att det var bråttom. Slussen sjunker, läcker, vittrar sönder. Vi har haft åtminstone två större arkitekttävlingar sedan dess och inget har kunnat beslutas om. Inte på min bakgård och Konservera Stockholm i Formalin regerar. Givetvis måste lösningen vi beslutar oss för vara optimal, eller åtminstone bra, ur så många kriterier som möjligt, men 20 år av stötande och blötande är redan alldeles för länge. Jerker Söderlind skrev ett roligt och mycket träffande debattinlägg i gårdagens DN om det hela och om trögheten i de svenska byggprocesserna: http://www.dn.se/debatt/stockholmsdebatt/stockholm-ar-i-akut-behov-av-en-okanslig-politiker

Jag tänkte lägga upp några nu- och sedan-bilder på Slussen, men efter en halvtimmes malande med min sega dator ger jag upp (jag måste se över min datorsituation…). Det får bli en annan dag, jag måste hinna sova också. Istället blir det julkatter.

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Cyberspace oddities, medier, Okategoriserade, politik, samhällsplanering, teknik, vetenskap och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på No comments

  1. Ulf Holmén skriver:

    Kulturvänsterns maffialika engagemang där alla har fel utom dom är som vanligt ett av de stående inläggen i debatten då dessa ska diskutera. Alla har fel men dom har rätt, det har ju alla de andra på dramaten och andra av de ankdammar där dessa personer håller till sagt. Att numer Benny Andersson som hittills verkat riktigt vettig, har fallit till föga och anslutit sig till den pöbelhop som kallar sig kulturbärare är mer än beklaglig. Det visar väl möjligen att snille på ett område inte nödvändigtvis behöver betyda att man är begåvad på andra.
    Den som vågar vistas i slussens gångar upptäcker nämligen en rad intressanta saker. Förutom pissdoften som hänger som en matta över allt, kan man konstatera att stora bitar cement har lossnat och då talar vi bitar som är stora som grisärslen. Brottytor har uppstått där sektioner har sjunkit medan grannen har stått kvar, resultatet har blivit ett blottläggande av det som håller samman allt dvs armeringsjärnen som nu angrips av saltbemängd luft och därför rostar i rekordfart och därmed understyrker det förfall som bara kan sluta med en totalkrasch. Det tredje man inser är att den helgonbild som den nuvarande slussen har fått där detta mer eller mindre är ett byggnadsverk utfört av gud inte stämmer eftersom det inte bara håller på att gå sönder eller sjunka, det är dessutom inte den utsiktspunkt som alla förespråkare vill göra gällande. Nej, slutsatsen kan bara bli att Slussen i dess nuvarande form är en styggelse och måste åtgärdas. Man måste börja fråga sig hur det är möjligt att dra någon annan slutsats. En teori bygger på att dessa vänstermuppar helt enkelt är så trasiga efter all hjärntvätt att de inte förstår bättre. Den tror jag inte riktigt själv på även om den bilden i sina fall är helt sann. Nästa teori bygger på ett mer realistiskt alternativ nämligen att dessa bakåtsträvare agerar i ett egetintresse dolt som ett samhällsengagemang. De människor som engagerat sig i debatten bor många gånger på söder, deras lägenheter och hus är värda en ansenlig summa pengar. Att gå ut och säga att det är marknadsvärdet på dessa hus och lägenheter som är det avgörande kan man ju däremot inte så därför döljer man sin agenda med luddiga argument och ihåliga kommentarer. Benny Andersson t ex bor i Gamla Stan och skulle kanske förlora en del av värdet på sin fastighet med nya slussen, han äger också Rival vid Mariatorget som också det kan förlora i värde. Med andra ord dags för handling. Men som du skriver är det dags att gå från ord till handling, det går inte att vänta längre. Slussen sjunker vad man än vill tro om den saken, och hela skiten lider i all sin nedslitenhet. Ge denna klenod en värdig avslutning men den som hela tiden arbetar emot utveckling kommer dömas hårt av historien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.