27. januari 2012

En ledig dag. Efter en något trög start kom vi iväg på en efterlängtad promenad, precis lagom till när solen också hade bestämt sig för att titta fram. En målning iväg på posten, sedan över Rosenlund till kanalen, lunch på Noi:s och hem, var planen. Vid slussen sprack den planen med att någon av oss kom på idén med ett par semlor till kvällsfikat…sagt och gjort, mot staden! Men jag måste äta, så det blev Nancy´s Lounge istället för Noi:s…

 Uffe står och beskriver hoummus för en medbesökare vid disken…

 Mmmm…mezatallrik…

 Jättesött dörrstopp från Indiska

Efter maten hittade jag ett jättesött dörrstopp på Indiska i form av en fågel och lite behövliga prylar på Claes Olsson (typ häftpistol och grenuttag). Vi var redan på väg hemåt när jag skådade över Maren att Strandgalleriet fortfarande var öppet. Jag behövde lacknafta och vi gick tillbaka. Det visade sig att en konstnärskollega, Ingemar Nyström, befann sig på plats. Ingemar och hans elever har vernissage imorgon…

 Strandgalleriet vid Marenplan i Södertälje. Min kompaktkamera är usel vid dåliga ljusförhållanden…

 Ingemar Nyström med sin pinfärska korp i Artisan-olja till vänster

 Ett axplock av elevernas verk…

 Den lilla grisen med gummistövlarna har nu hamnat på ett konstverk…

 Luriga katter… 

Ingemar håller också kurser på Strandgalleriet. http://www.strandgalleriet.se/

http://www.ingemarnystrom.nu/

Efter kulturupplevelsen blev det promenad hem, med en liten sväng in på Statoil för förnödenheter som lacknafta (som Strandgalleriet inte hade i sortimentet) och chips.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i inredning, Konst, kultur, Okategoriserade, Utställning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på 27. januari 2012

  1. Ulf Holmén skriver:

    Meza-tallrik, dörrstoppare, frosseri i nya filmer till samlingen, och promenader med avslutande temla är och förblir en del av en bra dag. Att man får lite konstintryck och nya vinklar på saker och ting, är bonusen. Att andra konstalster nu är på väg till USA känns som ytterligare ett tecken i tiden, konstens tid. Talande på något sätt. Konst på väg till sitt nya hem, och annan konst som söker hemvist. Cirkeln sluts. Tack för en underbar dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.