På tema Slussen och innanförskapet

 Faksimil från Exprerssens nätupplaga

Dan Hallemar skriver i Expressen om segregeringen i en viss stadsdel i Stockholm, som även jag berört i några inlägg här på bloggen…

http://www.expressen.se/kultur/1.2685420/mosebacke

http://extra.expressen.se/pdf/120121kultur1.pdf

http://extra.expressen.se/pdf/120120kultur2.pdf

Att man som bostadsinnehavare reagerar på förändringar i närmiljön är fullt naturligt, men när man försöker maskera sitt särintresse som en reaktion från en allmänt representativ kulturvärld under parollen ”Kulturslussen” och därmed låtsas som att man representerar ett slags allmänintresse, blandar man nog litegranna ihop korten, medvetet eller omedvetet.

Mina inlägg om innanförskapet:

http://www.susannavaris.com/blogg/2011/08/en-rundvandring-i-innanforskapets-stockholm-del-i/

http://www.susannavaris.com/blogg/2011/08/en-rundvandring-i-innanforskapets-stockholm-del-ii/

 

 

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i kultur, medier, Okategoriserade, politik, samhällsplanering, teknik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på På tema Slussen och innanförskapet

  1. Ulf Holmén skriver:

    Att innanförskapets friherrar och friherrinnor skulle låta sådant slödder som ”vanliga” människor få bestämma över deras lilla bakgård södermalm och husens marknadsvärde där de bor, är och förblir en utopi. Vad göra? Jo, man sluter en ohelig allians. En stackars ratad arkitekt som inte fick sitt slussenförslag godtaget och den lilla snuskklubb som kulturvänstern utgör, gör enad front mot dessa avfällingar som styr i stadshuset. Ingen demokrati här inte, det är ju kulturvänstern vi talar om för böveln. På det här sättet har dessa människor informellt styrt landet sedan 1960-talets slut, eftersom de är den informella makten. Makten i makten om så vill är ett pågående problem och en svensk tragedi. För titta vad de nu har lyckats med.
    Man har fördröjt ett demokratiskt fattat beslut med motiveringen att det är odemokratiskt genom att överklaga detta beslut, man har försökt saluföra ett redan ratat förslag genom att kalla det antagna förslaget för odemokratiska (?) trots att förslaget legat ute på remiss och funnits tillgängligt för granskning i över ett års tid. Retoriken känns igen, om jag bestämmer något är det demokratiskt men om du bestämmer något annat är det odemokratiskt. Att denna ”medborgarkommité” vare sig är folkvald, företräder en majoritet eller är ett intresse i allas tjänst, bekymrar inte dessa kretiner inte. Själv börjar jag undra vilka det är som är odemokratiska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.