Agnetha som modeikon och en laptops död

 Gårdagens ELLE-gala. Grattis Agnetha! Foto: Emma Elwin

Laptopen begår självmord. Därför sitter jag nu i mitt överbelamrade arbetsrum/kontor/förråd/scen för allehanda pågående projekt och bloggar. Som tur är så har jag den här gamla stationära burken kvar, annars kunde abstinensen vara svår. Jag måste dock få liv i laptopen en gång till för att kunna få ut alla bilder och annat som ska sparas…

Nu över till något helt annat.

Agnetha Fältskog, min barndoms idol nr 1, förärades igår titeln Elles Modeikon av svenska ELLE. Jag har googlat på mina favorit-agnethastassar i en mycket oergonomisk ställning ett bra tag nu och ger härmed upp. Ni får vad jag hittade, en icke-komplett sammanställning av mina Agnetha-favoriter:

En fantastisk ketschupfärgad glamrockdröm med rött fisknät och spegeldetaljer. Underbar!!

  Kläderna från Australien-turnéen 1976 i vitt och guld

  Romantiska klänningar är lite av en agnethagrej 

 En till underbar glamrockskreation med ett hjärta på magen…

 Den 20-talsinspirerade kreationen för videon till låten Money Money Money

 De handmålade japanska jättekatterna i extremkortkort…

 En mera privat Agnetha. Jag älskade att hon hade en nästan likadan pyjamas som jag hade. Min var från Marimekko och hade en praktisk lucka där bak så att man slapp kränga av sig hela stassen om man skulle gå på toa…

 En mera vardagsklädd Agnetha i snygg jumper

 Agnetha var en svensk Brigitte Bardot till utseendet på 60-talet

 Mera 60-tal. Hotpants…

 70-tal och hippielook

 Agnetha säger sig egentligen vara mera av en jeanstjej

 Sinnebilden för en svensk, blond jeanstjej på 70-talet

 70-tal och ABBA The Movie. Jag ville ha dom bootsen…dressen var också snygg!

 De här solglasögonen med en liten strassdekoration var de snyggaste jag någonsin sett. Självklart ville jag ha likadana…

 Så moderskan köpte mig ett par i Kalmar, men utan strass…likheten är ju inte direkt slående…

 Självklart minns vi de silverfärgade platåbootsen och den käcka, virkade glittermössan!

Vad som förvånade mig var att Agnetha själv nu valde ut den berömda, vita trikåskapelsen som gjorde hennes bak så berömt, till sin personliga favorit på ELLE-galan. Jag vill minnas att hon var ganska trött på att tidningarna enbart recenserade hennes bak…

Den famösa jumpsuiten:

    Mera av Agnethas tjusiga 70-tal

 Stilig i svart kavaj på 80-talet

 Annorlunda hår på ett skivomslag

 Agnetha håller stilen!

Saker och ting förändras. Det är roligt att ABBA, eller i det här fallet nu Agnetha, uppmärksammas som stilikon. Äntligen. På 70-talet och decennierna framåt var ABBA mest föremål för hån av olika slag, var det inte den politiska obryddheten, den ytliga musiken, pengarna eller framgångarna, så var åtminstone kläderna hemska och löjliga. ABBA förtjänar all upprättelse de kan få. De är en nationalklenod. Samtidigt har Benny klivit upp på barrikaderna för Slussens skull…

http://elle.se/staende-ovationer-for-agnetha-faltskog/

http://elle.se/3-favoritogonblick-med-agnetha-faltskog/

http://svenskdam.se/2012/01/agnetha-faltskog-modelegend-pa-ellegalan-ikvall/

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article14209980.ab

http://svt.se/2.27170/1.2676214/elle-galan_2012_acne_alicia_vikander_och_ralph_lauren_prisas

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i kultur, medier, Mode, musik, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Agnetha som modeikon och en laptops död

 1. Ulf Holmén skriver:

  Månde Agneta skaka av vällustrysningar eller ren skräck, vilket vet jag inte, inför bilderna i artikeln. En Teletubbiesvelour-lik kreation med ett hjärta på magen, vita satinbrallor med ditsydda puffar eller silverfärgade platåboots kan få vem som helst på ett gott humör. Bäst är ändå den blå paljettpottan som hon hade på huvudet i finalen i Brighton, den är go den.

  • Susanna Varis skriver:

   Jag tycker om allt det där, fullkomligt hänförande! Dessutom har hon alltid haft en snygg, personlig stil privat. Jag minns att Frida både sade sig och betraktades som den klädmedvetna av de två, men jag tycker nog att Agnethas stil alltid har varit minst lika unik och snygg!

 2. Dale Wilhite skriver:

  Beautiful lady even today. Her music is tops and she along with the band have a lot to be thankful for and so do we as fans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.