Det fördärvliga västerlandet

Efter att ha ägnat dagen åt intensivt akvarellmålande har jag nu suttit och slösurfat på mindre seriösa nyhetsförmedlingars hemsidor. Det som jag hittills kan rapportera från världen där ute är:

– En finsk man har åkt fast för rattfylleri med den aktningsvärda promillehalten av 4,7 i blodet. Det krävs en hel del träning för att uppnå en sådan nivå, en normal människa är vid det laget död.

 Barbie

 Dara och Sara

– Barbiedockan, som visserligen förbjudits redan 1996, har nu plockats bort från butikshyllorna i Iran. Man vill måna om den uppväxande generationens moraliska skolning och fördärvligheter som Barbie ingår definitivt inte i en moraliskt korrekt uppfostran. Istället vill man påbjuda barnen de inhemska dockorna Sara och Dara, som man anser bära på de rätta moralvärderingarna. En konsulterad ung iranska sågar dock de inhemska dockorna med orden ”De är tjocka och fula”. Jag känner mig kluven. Jag undanber mig mullastyrd moralpanikkonservatism, men Barbies spinkiga lekamen kan också påverka uppfattningen av skönhetsidealen i en inte så sund riktning. Jag hejar nog trots allt på Barbie, den lilla plastiga projektionsytan för både småflicksdrömmar och de vuxnas moralpanik.

 Lisa Woodman. Foto: News Group Newspapers Ltd

– En engelsk småbarnsmamma, Lisa Woodman, har portats från tre olika etablissemang i sin stad, Worchester pga sin alltför utmanande klädsel. Hon är upprörd eftersom det tydligen har uttryckts att hon är för gammal för att bära de sexiga utstyrslarna. Det här borde vara smaskens för allehanda rättighetskämpar; Socioekonomiskt perspektiv: Paris Hilton skulle säkert komma in i samma stass. Feministiskt perspektiv: en kvinna ska ha rätt att klä sig precis hur som helst, var som helst, annars är det patriarkalt förtryck. Åldersdiskriminering: 28-år och för gammal?! För min del får folk springa omkring i helkroppskondomer om det gör dem lyckliga och visst har man rätt att se ut som en sexarbetare om man vill (och samtidigt har restaurangen och klubben rätt att begära anständig klädsel av sina gäster), men någon kanske kunde skicka Trinny och Susannah på stackars fru Woodman ändå…

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Cyberspace oddities, feminism, finland, Kuriosakabinettet, medier, Okategoriserade, religion och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Det fördärvliga västerlandet

  1. Ulf Holmén skriver:

    Det är nog fler än Iranier som tycker att Dara och Sara är anskrämliga och tjocka. Själv tycker jag de ser ut som något ur en animerad instruktionsfilm om hur man blir getherde. De måste att döma av kläderna, ha blivit uppklädda för scenen med minaretdansen efter getfestivalens avslutande.
    Lisa Woodman kunde kanske få smita in varsomhelst i vilken stass hon vill. Om hon vill se ut som en gatflicka så får hon väl lov att se ut som en, men måste hon se så sur ut? Vet inte om jag heller skulle uppfatta hennes kläder som vare sig utmanande eller sexiga så länge hon anlägger miss purken of the year-looken. Munnen går i moll, ögonen är som åskskyar och hela hennes aura liknar mest en surkarts. Smile Lisa, and the world will smile with you!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.