Fredagen den 13:de januari 2012

 Julgransplundring igår. Jag längtar redan efter en ny julgran…

Jag hostar igen och känner mig halvmatt sedan en vecka tillbaka. Säkert har jag twar eller något annat hemskt…som hypokondri. Jag har suttit med min bröllopsmålning och kvaddade bakgrunden igår och var inte nöjd med fortsättningen idag heller. Putton är väck, men nu vill sig inget annat. Det är inte bortanför räddning, men det vill sig inte som jag vill. Jag vill inte bli tvungen att göra en ny skiss, den som jag har tog en hel del timmar att färdigställa. Två personer, ganska dålig kvalitet på fotografiet…men det blev bra till slut. Så nu får det inte bli fel. Jag skulle önska att jag inte hade den här konstiga luftrörsinfektionen och kunde känna mig lite piggare.

Nästa vecka kommer min goda väninna Eija på besök. Som jag skrivit tidigare här på bloggen så är hon en renoverings-/restaurerings- och inredningsentusiast av stora mått och driver bloggen Norrfrid från sin gård i Sollefteå: http://norrfrid.blogspot.com/

Det här innebär att hemmet måste städas till gästbruksnivå. Måndag är utsedd till städdag, eftersom vi båda är lediga då (konstigt nog på samma dag). Alla andra dagar fram till nästa helg är jag på lönejobbet. Om jag nu inte blir mer sjuk. Usch, jag orkar inte hålla på och gnälla om att vara sjuk och jag orkar inte vara halvsjuk längre. Varför kan inte infektionen bara ge sig? Kanske får jag skylla mig själv, som gått med öppen jacka och kylt ner rören. Hädanefter ska jag vara duktig och stänga jackan, med risk för att känna mig som en stoppad korv (och även se ut som en) och se till att alltid ha tillräckligt med halsdukar. Annars får jag emigrera till ett hälsosammare klimat…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Fredagen den 13:de januari 2012

  1. Ulf Holmén skriver:

    Korv är ju också farligt även om de är stoppade eller mänskliga (antar jag?) eftersom de innehåller nitrit som ger cancer i bukspottkörteln trots att denna är kroppens tåligaste del mot just cancer. Allt enligt sensationslystna tidningar a la DN som ju förstås har misstolkat rapporten en aning.
    För övrigt är nog hela Sverige halv- eller helsjuk och går omkring och snörvlar som bäst och enskilda individer badar i ett helt hav av mikrober. Då du inte är ensam om detta ogina öde, kan det faktiskt vara så att också du får ta del av nämnda bad och därmed blir också du sjuk. Det enda man kan trösta sig med en eländig årstid som denna, är att det i varje fall är bättre att drabbas av denna tröstlösa hosta än att drabbas av politiska frossor och moraliska avkommor som Ljugholtaren tycks ha i överflöd. Skaka månde hela LO-borgen.

    • Susanna Varis skriver:

      Sannerligen tröstens ord! Jag känner mig redan mycket bättre och piggare, men nu verkar smittan ha spridit sig till laptopen. Vi får nog besöka ett elektroniktempel i dagarna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.