Kulturslussens luftpastejer

 Kulturslussens snövita bländverk…Bild från Stockholm 2.01. 

Jag tänkte skriva ett ambitiöst inlägg om Slussen, med historia, bilder, planritningar, kartor, utflikningar…ja, ta ett gediget grepp på Slussen, helt enkelt. Jag känner pressen på mig som en gammal KTH/Väg- och vatten-/Samhällsplanering-student (just det, jag har ju numera även en examen…) att komma med gedigna, bearbetade, genomtänkta och snygga idé:er och presentationer i detta högaktuella ämne.

Det visar sig att tack vare nätets underbara rikedom behöver jag inte göra ett skvatt mer än klistra in en länk till en mycket bra blogg, som inte bara handlar om Slussen, utan stadsbyggnads- och -planeringsfrågor i största allmänhet. Det handlar främst om nämnda frågor i Stockholm.

Mitt nya fynd, Stockholm 2.01: http://stockholm201.blogspot.com/

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i historia, kultur, Okategoriserade, politik, samhällsplanering, teknik, vetenskap och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Kulturslussens luftpastejer

  1. Ulf Holmén skriver:

    Om ens förslag är tillräckligt dåligt ratas det, och det är precis vad Mats Edblom blev när hans förslag inte vann den kamp om hur den kommande nya slussen ska se ut. Med all rätt tillbakavisades därmed ett dåligt förslag till den instans där den hörde hemma – papperskorgen. Allt vore väl frid och fröjd om denna tragiska händelse hade stannat där, men inte då. Nu har den dammats av och dykt upp i ny form men den här gången dold som någon slags ”humanare” variant av planlösning trots att den är sämre. Den lättlurade men ack så mäktiga kultureliten på söder har kopplats in och vädrar därmed morgonluft. Namn som Benny Andersson, Robyn och Marie-Louise De Geer-Ekman har ställt sig i förtruppen och därmed återigen klättrat upp på de gamla välkända barrikaderna. I den elitistiska andan bara svensk kulturvänster besitter, har de nu lyckats lura in ett uselt förslag utan att riktigt förstå det själva men vad gör väl det – dessa supermänniskor och skapelsens kronor förstår ju sig på vad som helst till och med det de inte förstår. Därmed har Mats Edblom lyckats lura och dupera människor till att ge hans usla förslag ett andra liv, lika uselt nu men som sagt vad gör väl det. Det förs ju fram av Sveriges kulturelit och då kan det ju inte vara kattskit vi pratar om här.
    Det vore en svensk och stockholmsk tragedi om nu vanliga människor gick på dessa blå dunster. Samtidigt kan jag inte sticka under stol med att jag skulle inte bli förvånad om detta usla förslag gick segrande ur striden och därmed bidrog till att den svenska enfalden och mediokratin hölls vid liv. För glöm inte att i vassen lurar socialdemokrater som lovat att riva upp den nu klubbade förslaget om de gud förbjude, kom till makten efter nästa val. Deras alliansbröder och systrar i miljöpartiet har ännu inte bestämt sig för vad de tycker för de är delade, men vänstern förnekar sig inte de heller och är helt emot det nu klubbade förslaget. Om majoriteten i stadshuset med andra ord skulle bytas ut, vankas antagligen nya galenskaper i den Slussenhärva som nu utkristalliserar sig. Typiskt Sverige av idag med andra ord, för i dagens samhälle kan man ju inte vara överens om ens vilket som är bäst för framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.