Sweden Rock slopar fotoförbud

 The Cramps på Roskildefestivalen 1991 (?). Amatörfoto som det brukade se ut… Foto: Ingvar Ekström

Så trevligt! Nu kan man bara hoppas att Metaltown hakar på, helst redan till i sommar. Tack.

Fotoförbudet har alltid känts omotiverat. Jag har ju köpt biljett till konserten och alltså betalat för upplevelsen, varför ska jag då inte få dokumentera min upplevelse. Varför ska bara proffsfotografer med svindyr utrustning och extraspeciellt bra platser få fota och sedan sälja sina bilder? På det sättet tvingas jag som besökare betala två gånger för min upplevelse, först för att vara där och titta sedan för att kanske få ett minne i form av ett foto. Numera har många museer också avskaffat fotoförbudet eller åtminstone mildrat det, jag hoppas att man insett att man på det sättet får mycket gratisreklam på bloggar och facebook etc.

Så, som sagt…Metaltown, något att tänka på kanske? :)

http://www.dn.se/kultur-noje/musik/sweden-rock-avskaffar-film–och-fotoforbud

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i foto, kultur, musik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Sweden Rock slopar fotoförbud

  1. Ulf Holmén skriver:

    Fast med slopandet försvinner en inkomstkälla för artister som redan har svårt att ens sälja skivor då feldilargenerationen har gjort sitt bästa för att sabba den inkomstkällan, också tidningar och festivaler har tjänat pengar på det och nu försvinner också den inkomsten. Resultatet kommer att bli än dyrare biljetter för konserter och festivaler eftersom artisterna tvingas kompensera sig för förlorade inkomster och sedan kommer arrangörerna och resonerar likadant. Inte nödvändigtvis en bra sak alltså även om det på pappret kan se ut så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.