Dagens blodtryckshöjare…

 Åsa Linderborg. Foto: Scanpix

Jaha. Min magsjuka blir knappast bättre av att läsa Aftonbladets kultursida (varför jag nu över huvudtaget skulle gå in där, jag måste vara någon slags masochist). Fru Linderborg  skriver i en märklig artikel åter om kopplingen mellan Breivik och högern i största allmänhet och jo, 30-talet kläms in den här gången också. Det är sorgligt att nivån hos en kulturchef på en av landets största tidningar är så här låg.

Linderborg förnekar sig inte i Aftonbladet:

http://www.aftonbladet.se/kultur/article14396930.ab

Dessutom är det fascinerande att representanter för den kulturella vänstern tillmäter olika manifest skrivna av psykiskt störda personer så stort värde (SCUM-manifestet är ett annat exempel; ett manifest som enligt många vänsterdebattörer är mycket viktigt att visa som teateruppsättning för skolungdom). För Linderborg spelar det ingen roll att Breivik är psykiskt sjuk:

”Man förstår varför borgerligheten kämpar för att framställa Brevik som en solitär dåre, men projektet är dömt att misslyckas då han skrivit ett femtonhundra sidor långt manifest. Som Magnus Linton konstaterar i sin nyutkomna essä De hatade: ”Det slående med Anders Behring Breiviks manifest är inte dess monomana galenskap utan dess mainstreama omvärldsanalys.”

Breiviks värdsbild vilar på tre ben: antikommunism, antifeminism och islamofobi.” 

Egentligen orkar jag inte ens kommentera det hela. Artikeln fortsätter med ”anklagelser” mot regeringen angående att SD i ett antal frågor har röstat som regeringen (det verkar som att de rödgröna i lika stor utsträckning röstat med regeringen, men det passar ju inte in i analysen) och till slut mynnar det ut i 30-talet. Suck.

Hela ”högern” borde kollektivt ta avstånd från Breiviks manifest och be fru Linderborg om ursäkt för sin existens. Eller så.

Linderborg borde kanske vända blicken inåt en stund och i så fall studera de länder i världen där man har fullföljt hennes egna favoritideologi: Nordkorea, Ryssland och Kina t ex.

 Härommånaden undrade fru Linderborg i en artikel vilka åsikter som borde vara tillåtna…mänsklig mosaik i det kommunistiska paradiset Nordkorea. En utopi för Linderborg (?) Ovälkomna åsikter elimineras garanterat. 

 

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i blodtryckshöjare, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Dagens blodtryckshöjare…

  1. Ulf Holmén skriver:

    Vänsterextremisten och Vår nye kulturkejsare Åsa Lindeborg förnekar sig inte som vanligt. I en ganska skamlig artikel målar hon upp allehanda generaliseringar mellan det mesta till höger om hennes egna åsikt, och en debil galnings sinnesförvirrade ord som ingen utom han själv och en handfull fullblodspsykopater kan stå bakom. Hon menar att den som inte tar avstånd från Breiviks fantasifulla dårskap, är per automatik en del av hans tankevärld. Snacka om fördomar från hennes sida. Att jag själv är tyst om Breiviks åsikter, beror helt kort på att de inte ens är värda att ägna en nanodel av en sekund vad gäller tankekraft. Om detta i Åsa Lindeborgs förvridna och inskränkta tankevärld betyder att jag delar hans åsikter, kan hon med all vänlighet från min sida dra åt h-e. Tystnad är inte alltid detsamma som ett medgivande. Det finns saker man helt enkelt aldrig ens ägnar en tanke, och Breiviks manifest vars innehåll är en djupt störd persons tankegods är en sådan ”no-brainer” man snabbt lägger åt sidan.
    Nej, Åsa Lindeborgs artikel visar något helt annat än det hon försöker säga. Den skriker nämligen fördomar och generaliseringar vilket bara kan vara sprunget ur en mycket trångsynt människas allra mörkaste vrå. Den visar också att denna fördomsfullhet idag kommer från yttersta vänstern som är högljudd, fåtalig men också inflytelserik. Människan sitter alltså som kulturchef på en av landets större tidningar, ett perspektiv som är direkt skrämmande. Så upp till kamp mot alla Åsa Lindeborgare i detta land, det är hög tid att sluta muttra och knyta näven i fickan och istället bekämpa henne och de gelikar som delar dessa förvrängda åsikter. Men kom ihåg, en strid sköts alltid bäst med ord och det är där alla med en mer balanserad syn måste börja.

  2. Pingback: Josefsson är nazist… | Häxanmexan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.