Marianna Gartner

Dagens inspiration är den kanadensiska konstnären Marianna Gartner. Hennes fantasieggande porträtt, ofta målade efter antika fotografier, väcker tankar om livet, döden, familjeband, förlust, människans förhållande till naturen och en hel del annat. Ett av mina kommande verk till serien Curse of the Crows har ett familjeporträttstema och därför känns Gartner extra aktuell just idag.

 Bad Friedrich

 Demons Teasing Gabor

 Diablo Baby

 I Wear My Fur Inside Out

 Zwei Bruder

 Girls In White

 Little Brown Snake

 Pretty Boy Scull

 Struwwelpeter With Kittens

 Tattooed Piétà Jesus

 White Horses

Alla bilderna är hämtade från:

http://www.mariannagartner.com/about.php

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Inspiration, Konst, kultur, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Marianna Gartner

  1. Ulf Holmén skriver:

    Måste erkänna att jag är totalt ovetande om Marianna Gartners konst, tills nu då förstås. Men konstigt nog känns det som om jag alltid har tyckt denna konstform, och hennes konst, har varit extremt fascinerande. Både talande och mystiska bilder som lämnar tittaren förbryllad vilket sätter igång tankar om budskap och betydelse vilket naturligtvis stimulerande. Hon besitter vidare en enorm teknik som både är driven, konstfull och stimulerande. En stor konstnär helt enkelt. Tyvärr inser man snart att det sorgliga i det hela, är att man ju bara har skrapat på ytan på det som kallas konst i och med att jag var totalt ovetande om denna dolda skatt som hennes bildskapande utgör. Bättre sent än aldrig så jag fortsätter att njuta av den enorma bildskatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.