Mickan Sandelin på Strandgalleriet 11 feb – 4 mars

Ledig helg och promenad ner till telgestaden för att införskaffa förnödenheter (vit oljefärg, läppcerat, Oil of Ulay fuktlotion och semlor). Strandgalleriet är mig veterligen det enda stället i hela stan som säljer konstnärsfärg, men är fint beläget vid Maren och inhyser ofta roliga utställningar. Det visade sig att denna helg fanns en utställning med Mickan Sandelin, en lokal konstnär, att beskåda…

 Mickan med sina två favoriter

 Jag gillade den lite gothiga tjejen till höger: ”www.real-time-statement/goth/om-jag-inte-fanns-var-ni-tvungna-att-uppfinna-mig.se” 

 Denna, lite modernt Zorn-aktiga målning, var också helt fantastisk! ”Loosing My Religion”

 Intresset var stort och många verk var redan sålda…  

Sedan blev det lunch på Nancy´s Longe i Telgegallerian i vanlig ordning…

 Himmelskt!! 

 Foto: Scanpix

 Foto: Rich Schultz/AP

 Vid kyrkan New Hope Baptist Church där Whitney Houston just nu ska begravas. Foto: EPA

Nu är vi hemma och följer Whitney Houstons begravning på tv. Jag har ingen speciell relation till Whitney Houston. Det mest bestående minnet är nog när vi grottade ner oss hos en kompis, sedvanligt hjärtekrossade, i några dygn. Under de dygnen släpade vi ner oss ner på stan för att inhandla Whitney Houstons färska singel I Will Always Love You, som vi sedan spelade i genomsnitt 211 gånger och ylade till den sentimentala texten ur djupen av våra hjärtan.

Senare blir det Melodifestivalen med Björn Ranelid av alla människor.

Mickan Sandelin: http://mickansandelin.se/

Strandgalleriet: http://www.strandgalleriet.se/

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Konst, kultur, musik, Okategoriserade, Utställning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Mickan Sandelin på Strandgalleriet 11 feb – 4 mars

  1. Pingback: mickansandelin.se/blog : Reaktioner på konstnären Mickan Sandelins utställning på Strandgalleriet – 2012Reaktioner på konstnären Mickan Sandelins utställning på Strandgalleriet – 2012

  2. Ulf Holmén skriver:

    Meza är som alltid som ett konstverk både för smaklökar och ögon, Nancy’s härskar rätt obehindrat. Konstverk bjöd också Strandgalleriet och Mickan Sandelin och också denna upplevelse var sublim. Zorn-inspirerat som bäst med många bilder med rörelseoskärpa som en stor behållning. Grym kontroll på komposition och färg var en ren njutning att beskåda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.