Effektiv ledighet

Frukost. Femton minuters vila, sedan ut på promenad…vilket fantastiskt väder det var idag! 19,5 grader varmt! 22. mars?! Våren verkar ungefär en månad för tidig. Promenaden blev så skön, jag fick klä av mig hälften av plaggen och det kändes riktigt somrigt. Fåglarna sjöng sina pyttiga lungor ur led, gräset börjar tränga fram, vårblommor lite varstans…skräpskörden har på många ställen redan plockats bort. Naturen visar sig inte från sin vackraste sida så här års, allt är brunt, kalt, skräpigt, slitet. Det gamla året ligger kvar i form av vissenhet. Men det kommer…fortsätter det så här så känns det som att det borde vara full sommar om en månad. Jag tror väl inte det. Det blir nog någon släng av vinter till.

 Grannens kattmamma gillar min blomkruka med fjolårsblommorna…

Hemma förberedde jag målandet, diskade, gjorde lunch, åt lunch…och sedan har jag bara målat till strax före nio på kvällen. Ibland har jag schasat iväg grannkatterna, som börjar bli väl hemmastadda på min balkong. det är två vuxna katter och två ungar. Jag måste nog kontakta grannen ändå, jag tror inte att delad vårdnad av katterna kommer att fungera.

 Jag försökte barrikadera för katterna. Tror ni att jag lyckades? Näe…trodde väl inte jag heller.

Jag talade även med min goda väninna Louise i telefon. Hon bor långt borta, men ska komma på min utställning i nästa vecka!! Det ska bli sååå roligt att träffa henne igen!

 De överlevande (arbetsnamn) tar form…

Jag tror de överlevande, som den nog inte kommer att heta sedan, hinner bli klar till utställningen…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Egna verk, Galleri T, Konst, kultur, Okategoriserade, Utställning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Effektiv ledighet

  1. Ulf Holmén skriver:

    Vårsol är må bra-sol. Man vill definitivt ut och där vill man stanna vad än tidningar och vetenskapen säger om farliga mängder strålning. Själv glöder jag hellre i mörkret än att avstå från det som är så nödvändigt så här års, att ladda batterierna och kanske får man malignt melanom men vem bryr sig just nu.
    Katter tycks ju uppskatta detta fenomen också, de verkar att njuta lika mycket som sina mänskliga kollegor i sporten sollapar-maraton. Så en liten katt-odyssé med de nyfödda för att hitta alla naturliga ställen för sollapning tycks falla sig naturligt det också.
    Kreativiteten går upp liksom piggheten. Att skapa hör våren och sommaren till när äntligen batterierna är laddade, något du nu har erfarit. Din skaparförmåga har ökat flera hundra procent de senaste veckorna, förutom detta har också kvaliteten stått på en ny höjdpunkt. Inte för att den var låg förut, men den har höjts och det märks. Grattis, du har fått ut det bästa av en period som man ska ta till vara på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.