Så vill jämställdister se samhället

I en artikel på Newsmill beskriver Pär Ström, den jämställdistiska bloggaren, hur han vill se samhället. Pär har ju på sistone kopplats ihop med både Breivik och Hitler och blivit kallad för kvinnohatare och extremist. Här finns hans ”extrema” budskap att läsa:

http://www.newsmill.se/artikel/2012/03/16/s-vill-vi-j-mst-lldister-se-samh-llet

Är det inte hårresande så säg? (Obs! Ironi.)

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genusvetenskap, jämställdhet, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Så vill jämställdister se samhället

  1. Ulf Holmén skriver:

    Detta är typiskt det patriarkala samhället. Per Ström som uppenbarligen har kortare hår än säg Anna Laestadius, har mycket lättare att uppvisa när håret reser sig eftersom det är kortare, lättare, reser sig snabbare samt syns med en gång. Laestadius hår, som är långt för den som inte vet, kan inte ens stå upp utan hårspray och därmed har hon per automatik en nackdel. Detta visar hur detta orättvisa system på grund av frisyr, gynnar män framför kvinnor. Självklart blir det därför svårare för kvinnor att uppvisa just hårresning vilket aldrig kan accepteras i ett jämställt samhälle. Slutsatsen kan bara bli att vårt land inte är så jämställt som vi vill inbilla oss, det hela är en otrolig bluff för att dölja den smutsiga sanningen.

    För den klentrogne och imbecille bör jag kanske poängtera att detta inlägg bör läsas med en mental spegel där vissa ord medvetet valts som en motsats till dess rätta betydelse. Skribenten avsäger sig allt ansvar för eventuella missuppfattningar som kan uppstå, eftersom vi efter genusteoretikers tankesätt har avsagt oss det personliga ansvaret för allt och alla.

    • Susanna Varis skriver:

      Sedan förhåller det sig ju också så, att många män tappar en del eller allt hår när de blir äldre. Dessa män får då mycket lättare att kamma sig och har där en uppenbar fördel gentemot personer av kvinnligt kön. Ingenting förvånar längre, kring kvinnodagen i år fanns en intervju med personer från RFSL i tidningen Metro, vill jag minnas. Där framfördes det som ett jämställdhetsproblem att manliga missbrukare med jämna mellanrum hamnade i fängelse, eftersom fängelsevistelsen blev ett avbrott i missbruket för männen. De kvinnliga missbrukarna blev alltså förfördelade av att inte hamna i fängelse och få ett avbrott i missbruket. Jämställdhetsproblem går att finna i precis allt om man bara anstränger sig tillräckligt.

      • Ulf Holmén skriver:

        Men vad som inte dras in på gungorna, tas in på karusellerna när en sprutpenetrering ersätts av en juggedito i duschen. Så även om kvinnor fortsätter att injicera, så har männen betydligt ”större” problem där plötslig värk kan uppstå. De måste äta smärtstillande vilket också de är beroendeframkallande, och därmed är cirkeln sluten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.