Bananflugor är som folk är mest

 Bild: DN. (Flugan på bilden har ingenting med artikeln att göra…)

Nobbade bananflugehannar dränker sina sorger i sprit, precis som en del av sina mänskliga ödeskamrater och även kvinnliga sådana. Jag undrar om detsamma gäller bananflugehonor? Ger de sig också på bag-in-boxen när de blivit övergivna av drömprinsen? (Var är den forskningen förresten? Vem tar sig an genusperspektivet i bananflugeforskningen??? Eller är bananflugehonor andra klassens flugor kanske?? Var är Nationella Sekretariatet för Genusforskning när man behöver dem…?)

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/avvisade-flugor-missbrukar-alkohol

– : – : – : –

21. mars 2012

Jomenvisst! Feministiskt Perspektiv nappar:

http://feministisktperspektiv.se/2012/03/20/broder-och-oskulder-satter-normen-for-naturlig-forskning/

Det verkar som tidningen jämställer en forskningsrapport och medias beskrivning av densamma. Ett tips till redaktionen på Feministiskt Perspektiv: media måste spetsa och vinkla till och ibland hitta på lite för att skapa sensation och lösnummer. För att kommentera en forskningsrapport bör ni läsa själva rapporten.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genusvetenskap, jämställdhet, medier, Okategoriserade, vetenskap och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Bananflugor är som folk är mest

  1. Ulf Holmén skriver:

    Den mer entrepenörsinriktade kan ju bygga barer och danshak för bananflugor som kan dansa lite innan parningen och inta spirituosa drycker för att våga bjuda upp och dränka sorgen när de får nobben. Genusteoretiker kan hävda att eftersom bananflugor av hankön har en överordnad roll när de inbillar sig att det per automatik vankas het sex bara för att det är lördagkväll, har de ingen annan utväg än att supa ner sig nu när det postpatriakala samhället äntligen har infunnit sig. Hen och hen har kanske mindre gemensamt i detta samhälle men då kan man ju roa sig med någon av samma kön eftersom könet numer bara är en chimär och har därmed avskaffats.
    Själv har jag en annan teori, bananflugan har intelligens nog att känna att det är synd om den nu när genustokerierna också nått deras värld och super för likt Jeppe på berget för att glömma allt elände. Men sånt förstår inte en genusteoretiker sig på och därför går den kunskapen/teorin helt förbi allt enligt den nya vetenskapliga tesen att alla sanningar bara är tillfälliga sanningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.