”Hen”-ifiering hos Disney?

I dessa tider av pådyvlad könsförvirring och allas frihet att konstruera sitt kön bäst de behagar borde kanske gamle gode Disney hänga med i den nya normen? Här har man även slagit ett slag mot fulhets- och åldersrasismen (gammal + ful = elak, Ung + vacker = god) i exemplet Snövit ovan…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Cyberspace oddities, feminism, Film, genusvetenskap, jämställdhet, Konst, kultur, Kuriosakabinettet, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på ”Hen”-ifiering hos Disney?

  1. Ulf Holmén skriver:

    Hade snövits elaka styvmor varit flata som karaktäriserats som elak hade Maria Sveland och hennes DDR-feminister ryckt ut och kallat det ”homofobi”, hade hon varit afrikanska och utmålats likadant hade invandrarföreningar stämplat det som rasism. Nu är dock hennes brott att hon är gammal och då är det okej. För det vet vi ju alla, gamla människor är ondskan personifierade. Först kickas de ut från arbetsmarknaden så fort de är trettio, om de inte har kontakter på rätt positioner i samhället, sedan har de mage att besvara denna ynnest med att bli elaka och gemena. Denna otacksamhet vet inga gränser. Att Disneys generaliseringar på området spelar in när det gäller våra värderingar och vår syn, spelar väl ingen roll. Deras förvridna världsbild och förmåga att styra med våra värderingar firar ju just nu ett estimerat jubileum på cirka 40-50 år, så det är många generationer som idag kan tacka för sin något snedvridna livssyn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.