Massaker på KTH imorgon?

 Bild från www.kth.se

På DN.se läser jag om att min gamla skola, KTH, nu blivit föremål för hot om en massaker imorgon. Hotet har kommit in under natten mellan lördag och söndag och sägs vara uttalat av en elev, vars flickvän gjort slut, på skolan. Jag hoppas verkligen att denne person inte skrider till verket, men skolan har vidtagit försiktighetsåtgärder.

I pendeltågstrafiken i Stockholm har vi ca 180 påkörningar av människa per år. En hel del av de personer som hamnar under tågen är berusade och jag minns ett fall där en ung tjej som först hade stått och bråkat med sin pojkvän på plattformen bara rusar iväg ut på spåren och hamnar under ett Arlanda Express-tåg. Hon fick plockas upp i bitar från spårområdet.

Det känns så förtvivlat meningslöst när tillfälliga sinnesstämningar, ofta förstärkta av alkohol eller andra droger, leder till fullständigt katastrofala konsekvenser. En tillfällig stark känsla och nedsatt impulskontroll och ett eller flera liv kan ta slut.

Jag hoppas att eleven från lördagnatten antingen sovit ruset av sig eller fått adekvat hjälp.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Okategoriserade, teknik, vetenskap och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Massaker på KTH imorgon?

  1. Ulf Holmén skriver:

    Det är ju chict och trendigt att kasta sig framför pendeltåget. Det började med Ted Gärdestad och som så många gånger förr startade han en trend. Idag är Ted-wannabe skaran månghövdad och fast beslutna att göra oskyldiga människors liv till ett levande helvete. Så måtte alla som jobbar inom pendeltrafiken skaka och förbanna den dag Ted tog steget och ledde trenden mot nya dumheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.