Långfredagen 2012

 Påskpynt

Vilket genidrag det var att begära ledighet en dag som denna! Ingen pendeltrafik mellan Stockholm C och Älvsjö och ett allt annat än roligt väder ute. Ut tog jag mig nu ändå, för att promenera iväg till nya Coop vid gamla folkparksområdet. Denna Coop är mycket välsorterat med tanke på delikatesser. Det blev en kartong påskägg från Niederegger Lübeck, två Lindt-chokladharar och ett par paket Järnaglass…tyvärr är Uffe nu rejält sjuk, så vi får nog fira påsk i efterskott. På vägen hem plockade jag en knippe påskris, som jag nu har pyntat. Det blir en överraskning vad det blev för sort…jag tyckte mig inte hitta någon pil med de mjuka ”pilkatterna”, som vi kallar dem i Finland. Har pil blivit en bristvara? Märkligt. Mitt knippe består troligen av varje annan form av älggräs och kanske någon björkkvist.

  Den tjusiga påsktuppen jag fick av Uffe…

Sedan blev den en mycket enkel lunch bestående av tomatsås och pasta och nu tänker jag inte göra ett smack mer, trots dignande tvätt- och diskhögar. (Jag behöver en husa.) Jag ville lyssna på Bachs passioner och Påskoratorium (BWV 244 till BWV249) och trodde i min enfald att min 40 CD:s box skulle innehålla dem. Icke! Så det blev Juloratoriet samt en del annat sakralt istället. Vilket ju passade bra, då det snöar ute…

 Julkaktusen blommar också, så det är väl jul i repris då…

Jo, jag kanske ska planera lite smått inför Konst i Kungsträdgården…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i inredning, Konst i Kungsträdgården, kultur, musik, Okategoriserade, religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Långfredagen 2012

  1. Ulf Holmén skriver:

    Fan vad jag saknar att få umgås med dig under lite roligare former än att snora i en telefon. Ser inbjudande ut med dekoration och allt. Hälsa både påskharen och dig själv en riktigt God Påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.