PAF Pokerkväll med Magdalena in de Betou

Nyligen hemkommen från ett riktigt roligt event på ett väldigt my-kind-of-ställe, Magic Bar vid Karlaplan. Jag hade planerat att gå med Uffe, fram tills att jag på förmiddagen insåg att arrangemanget bara var för kvinnor. Jag är inget stort fan av speciella tjej- eller kvinnosatsningar eftersom jag inte anser att kvinnor i alla sammanhang behöver extra stöd och hjälp. Men Paf har nu identifierat en ny kundgrupp i kvinnor, som generellt spelar andra spel än poker om de över huvudtaget håller på med spel. Jag lyckades inte få med mig någon person av kvinnligt kön på så kort varsel, så jag gick ensam.

 Entréen till Magic Bar

 Till och med på toaletten återkom magi-temat…

  Fina Magic Bar…

 Häxor och trollkarlar står ju, som vi alla vet, i förbund med djävulen…jag gillade skarpt inredningsstilen.

  Vinservering

 Vi bjöds på en fantastisk god buffé…

 Jag hade ett ganska långt och intressant samtal med Magdalena in de Betou om min blogg, Paf, spelande, genus, genusforskning, jämställdhet, feminism, skådespeleri, pengar i produktioner, kvinnliga förebilder…ja, en hel del. Tack för samtalet!

Sedan tog batteriet i min kamera slut. Så typiskt.

Så jag fick övergå till min mobil och har även lånat ett par bilder från Skugge & Co.

 Magikern Leif Olberius hade en sympatisk, humoristisk och bra show.

 Leif Olberius. Foto: Karina Ljungdahl

 Magdalena in de Betou

 Pokerskola. Nivån på deltagarna var minst sagt varierande. Jag själv tillhörde fullständiga novis-ligan. Jag har aldrig spelat texas hold´em förut…

  Trots allt smink och piff och välja kläder kom linslusen jag inte med på många av bilderna…hmm

 Det gick sådär för mig…check och bet och all in och adjö. Jag vann ett par gånger, förlorade mer. Vinsten var en lyxig kryssning till spelare och sällskap…

 Karlaplan när jag begav mig hemåt…varje gång jag går här kommer jag att tänka på vår nollning på KTH 1989. Vid ett tillfälle skulle man ta sig runt fontänen, vars botten lutar, med styltor. Lagkamraterna fick hjälpa till att ta den styltande runt. Alltihopa blev så klart mycket lättare i takt med alla de pilsnerflaskor som konsumerades under denna tävlingsdag…

Allt som allt var det ett fantastiskt roligt event med mycket god mat, riktigt bra underhållning, spännande samtal och roligt spel…

 Goodiebag…

Mera bilder här:

http://www.skuggeco.se/pokerkvall-med-paf-och-magda-in-de-betou/

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i events, feminism, genusvetenskap, kultur, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på PAF Pokerkväll med Magdalena in de Betou

  1. Pingback: Leif Olberius på Pafs pokerkväll | Whoops! Entertainment

  2. Ulf skriver:

    Sexism, sexism är vad det är. Borde följt med iklädd peruk med flätor och kjol med blus för att visa mitt förakt för detta beteende och exkluderande tilltag. Roligt att du trots allt fick röka din cigarr och sitta där och betta. Hoppas du hade roligt, jag hade det inte inför den gråa vardagen som innefattade att gå och lägga mig för att stiga upp klockan fyra nästa morgon, gud jag behöver lite glamour i mitt liv kanske dock inte poker när allt kommer omkring.

    • Susanna Varis skriver:

      Jag tycker att du helt klart kunde ha följt med i klänning och peruk. Egentligen behöver du väl inte ens det numera, det räcker med att säga att du känner dig som en kvinna och ska därmed betraktas som kvinna. Könet är ju huvudsakligen en social konstruktion nuförtiden, så varför ska inte du få konstruera ditt kön som du vill? Dessutom ska väl inte en snäv kvinnoroll påbjuda dig klänning och långt hår, lite queert utseende är bara hippt och inne nu. Du missade en riktigt kul tillställning och god mat dessutom, men vi får hoppas på att det dyker upp annan trevlig glamour så småningom…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.