Allt är förlåtet

Plötsligt, som en blixt från en klar himmel, som en champagnekork som flyger ut, small en förälskelse till Vivienne Westwood till. Westwood har i min värld fått i 30 års tid hänga med på min avoga inställning till Malcolm McLaren. McLaren, det onda geniet som visserligen var en briljant marknadsförare, men också en dubiös manager åt bland andra Sex Pistols, The New York Dolls, Adam and the Ants och Bow Wow Wow. Under punktiden var vårt förhållande till honom minst sagt kylslaget och allt sedan dess har McLaren och på kuppen även hans tidigare fru Vivienne Westwood fått dras med imagen av hänsynslösa exploatörer av andras talang. Vilket i fallet Vivienne Westwood inte kunde vara mera fel.

Men nu har korken flugit ur och jag fullkomligen älskar Vivienne Westwood från mitt hjärta! Jag tar tillbaka allt mitt tidigare grundlösa och felaktiga agg.

 Vivienne Westwood

Dame Westwood har under 40 år begåvat världen med sin unika designkonst där det mest engelska; punken, kungahuset och skotskrutorna blandas i en maka- och tidlös, rebellisk och elegant stil. Urrebellen, provokatören och punkaren blev adlad, bara en sån sak! Vissa punkpuritaner menar säkert att hon borde inte ha tagit emot adelstiteln, men jag menar att det är precis vad hon borde! All ära åt rebellen!

 Those were the days…en ung Vivienne Westwood stod för det stilmässiga i punken och utvecklade en egen stil som sprang ur bondagestassar och gatumode.

 Sex Pistols-eran

 Butiken SEX. Medlemmarna i Sex Pistols brukade hänga på butiken och plockades mer eller mindre upp där till ett bandprojekt som Malcolm McLaren hade på gång…

 Malcolm McLaren och Vivienne Westwood

  Sommarkollektionen 2011

        Pamela Anderson i en kampanj för Vivienne Westwood

Saken blir ju inte sämre av att Dame Westwood designat de två BRÖLLOPS-bröllopsklänningarna som är något att räkna med; dvs den som Carrie Bradshaw bar när hon skulle gifta sig med Mr Big och den som Dita von Teese bar när hon gifte sig med Marilyn Manson.

 Marilyn Manson och Dita von Teese

 Carrie Bradshaw/Sarah Jessica Parker i Sex and the City

 Dita von Teese på en Westwood-visning

 Dita modellar för Westwood

 Westwood designar även tapeter

 En förälskelse…

 Westwood i en klassisk pose

 Westwoods och McLarens son äger och driver företaget Agent Provocateur

 Brudunderkläder i Agent Provocateurs tolkning…

Snart blir det London och jag får se om jag lyckas uppbringa motståndskraft nog…något från Westwood och en Queen Elizabeth II-mugg!

 

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i historia, inredning, Konst, kultur, Marilyn Manson, Mode, musik, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Allt är förlåtet

  1. Ulf Holmén skriver:

    Möjligen en drottning designad med ögonbindel och munkavle. Vivianne Westwood är ett designgeni så i hennes händer kan det bli en intressant mugg. Hon var ju den enda talangfulla av paret McLaren/Westwood, men visst Malcolm kunde marknadsföringsknepen det är sant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.