Batman är gay?

 Foto: Warner Comics

I mitten av juni ska det avslöjas, någon av de klassiska seriefigurerna Batman, Superman eller Wonderwoman är gay:

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article14866260.ab

 Foto: Rolling Stone

Detta verkar för övrigt vara en trend i seriesammanhang, Marvel Comics seriefigur Northstar i The Astonishing X-Men, känd som gay sedan länge, ingår nu äktenskap med sin långvariga partner Kyle.

http://www.rollingstone.com/culture/news/marvel-comics-hosts-first-gay-wedding-in-astonishing-x-men-20120522

Marknadsföringsknepet med att låta folk gissa vem av figurer som ska kliva ut ur garderoben är förstås slugt, helt gratis skapas en snackis och inlägg som denna genereras.

Vem kan då tänkas vara gay av dessa tre karaktärer…tja…Batman och Robin…Superman med sin minst sagt schizofrena liv med Lois…Wonderwoman känner jag knappt till. Sarah Jessica Parker´s rollfigur Carrie i Sex And The City nämnde i något avsnitt att Wonderwomans accessoarer hade superkrafter. Det låter onekligen lite girlpower, men inte nödvändigtvis så väldigt gay. Självklart går det inte att med sina egna förutfattade meningar komma fram till rätt slutsats. Särskilt inte som ingen av figurerna från början var tänkt att vara gay. Jag hoppas bara innerligt att det inte blir Wonderwoman. Den obligatoriska ”lesbiska” scenen från porrfilmernas underbara värld behöver inte flytta in i serietidningarnas. Men det är nog så det blir. Enligt min kristallkula.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i böcker, feminism, genusvetenskap, kultur, medier, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Batman är gay?

  1. Ulf Holmén skriver:

    Det blir en nagelbitare för alla hbt-personer, hur ska det sluta? Ska Batman äntligen tungkyssa Robin? Ska Superman förklara sin läggning för Lois Lane? Eller ska Wonderwoman kasta trikån och visa sina svällande biceps medan hon tafsar på någon späd bitch som halvt hjälplöst ger efter för situationens allvar?
    Den som lever, och är intresserad, får väl se, själv tycker jag det luktar marknadsföringstrick och pk hela vägen som vanligt. I en tid då vissa faktiskt tror att bara man lägger upp en hemsida och där förklarar hur trevligt det är att vara bög, så går det att övertala små späda läckra pojkar att ta steget över till den ”rätta” sidan så kan ju allt rättfärdigas. Själv tycker jag som vanligt att det stinker av spekulativ skit, vare sig man tecknar gay-superhjältar eller tror att man kan övertala folk att bli gay är man ute och cyklar med seglardojor. Det är väl vår tid antar jag, så pk att jag spyr. Att göra superhjältar är löjligt om det inte är Batman som för en gångs skull är bra, att göra dem till sexuella varelser ett utslag av desperation som faller på eget grepp. Låt dessa avarter vila i frid, gay eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.