Dagens tidningsplöj

Några kuriositeter ur dagens nyhetsflöde:

 Jag försökte hitta en bild på en bäbisdinosaurie och fick istället denna…en slags kombinerad blöjhållare och hatt i dinosaurieutförande :) Finns att köpa i länken härunder:

http://www.etsy.com/listing/97449599/newborn-dinosaur-photography-prop-knit

Fåglar är egentligen bäbisdinosaurier! Fåglarna har vid något skede, gissningsvis kring tiden då dinosaurierna utplånades, begått en så kallad pedomorfosis. De har utvecklat en egenhet att behålla sitt barndomsstadium (kycklingstadium) livet ut, alltså att bli vuxna fåglar men med en dinosaurieunges fysionomi. Fascinerande. Jag har alltid tyckt om fåglar, dessa moderna urtidsdjur.

http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.957050-faglarna-ar-evigt-unga-dinosaurier

En till anledning för att inte använda droger; du kan finna dig själv tuggandes på din kompis ansikte:

http://www.expressen.se/nyheter/polisen-soker-vittnen-efter-kannibalattacken/

Apropå ansikten läser jag i Expressen om ett program på MTV vid namn I Want A Famous Face. Människor opererar alltså om sig till att likna olika kändisar i denna dokusåpa. Och blir förmodligen kända på kuppen. Det är inte så mycket som förvånar längre.

 I Want A Famous Face/MTV

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Cyberspace oddities, Kuriosakabinettet, medier, Okategoriserade, Say whaaat...? och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.