Björn Söders torftiga värld

 Björn Söder. Foto: Sverigedemokraterna

Vilken oerhört mörk och trist verklighet en person som Björn Söder verkar uppleva. Istället för att glädjas åt att Sverige nu vunnit Eurovision Song Contest med både en fantastisk artist och en fantastisk låt, drunknar han i sitt sherlockande efter det ”svenska”. Loreen och hennes dansare passerar inte svenskhetsfiltret i Söders hjärna. Vilket torftigt liv han verkar ha när drömsamhället tycks innebära något slags avskärmad svenskkoloni (vem som nu överhuvudtaget är etniskt svensk?), där det serveras fläsklägg och rotsaker och dansas till hambo (tänk amish med knätofs) och som alltid och för evigt kommer att bli sig lik.

(Givetvis vet jag ju ingenting om hur Björn Söders idealsamhälle i verkligheten ser ut, jag baserar mitt satiriska antagande på hur jag uppfattat SD:s uttalanden och politik.)

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/ingen-loreen-i-sds-sverige

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/article14887552.ab

http://www.dn.se/kultur-noje/loreen-ta-kulturen-och-gor-vad-fan-du-vill-med-den

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i kultur, medier, musik, Okategoriserade, politik, TV. Bokmärk permalänken.

11 svar på Björn Söders torftiga värld

 1. Anders Pettersson skriver:

  Han menade väl att Sverige inte sjöng på svenska och att han hedrade länder som sjöng på sitt egna hemspråk.

  DN var rätt snabba att dra upp ”rasistkortet” dock.

  Jag tycker låten var skitbra och Loreen är en jävla bra sångerska!

 2. Karpstryparn skriver:

  Vem är du att smutskasta Björn Söder? Han har lika mycket rätt att ha åsikter och uttrycka sig som du själv har.
  Är du för folkmord också?

  • Susanna Varis skriver:

   Visst har Björn Söder rätt att uttala sina åsikter, som alla andra. Var någonstans skrev jag att han inte skulle ha det? Kan du förklara kopplingen till folkmord också lite närmare?

 3. Dee skriver:

  Anders Pettersson

  Vaddå Björn Söder menade väl? Björn Söder är en knivskarp partisekreterare. Han menar det han skriver. ”Sverige?” som respons på en tråd där föregående talare skriver ”Jag är ialla fall glad att Sverige vann.” SD är rasister, och de som röstar på dom lider av Stockholmssyndromet. Ni kan beskylla DN för att dra rasist kortet, men det var helt legitimt. Majoriten av SD väljare är rasister, tro inget annat!

 4. Sigge Larsson skriver:

  Björn Söder har exakt samma inställning som vänstern alltid har haft till Melodifestivalen dvs kommersiellt och anglosaxiskt m.m. Han låter som en vänstersnubbe från 70-talet, fast de var mycket aggressivare mot t ex Abba och Stickan Anderson som fick utstå öppet hat i media.

  • Susanna Varis skriver:

   Lite rolig parallell där, men ack så sann… :) Herrejösses vad ABBA fick spott och spe på 70-talet, men nu har ju Benny blivit feminist och slussenkramare. Undrar om han fortfarande är accepterad i de kretsarna?

 5. Adam skriver:

  Bra skrivet, Björn Söder lever verkligen i en mörk värld. De kan inte glädjas åt något överhuvudtaget så länge det inte passar deras agenda. Precis allt är relativt till deras agenda. Om mångkulturen avvecklas så lär de ta mig f*n begå självmord. När njuter de av livet? Eller är de rädda att släppa deras pinsamma ”jag värnar det ena och det andra”-identitet. Varför uttala sig i första hand? Vill SD ha uppmärksamhet för att sedan återigen ta på sig offerrollen? Som svensk så skäms man när SD kommer på tal, usch!

 6. Johnz skriver:

  Tycker att allt fler Sverigedemokrater SÄGER mycket som de inte MENAR.. dags för dessa IG-barn att kanske vara lite mer tydliga i deras uttalanden nu när de är offentliga personer?

  Inte undra på att Media är så snabba att ”tolka”, om man uppfattar att andra har en bild av en själv som rasistisk/korkad så känns det väl logiskt att kanske agera utifrån denna (missledande .. om man vill) bild och kanske uttala sig lite klarare! :)

  I said what i said, but i meant something else.. i now leave the decyphring in your hands and if you fail to read my mind, then you’re the one to blame! ;)

 7. Per-Anders skriver:

  Jag ska erkänna att jag på 80-talet var Schlagerfestivalhatare medan jag idag är Eurovisionkramare. Varför?, kan man undra. Har jag blivit gammal och desillusionerad? Eller är ESC helt enkelt bättre underhållning idag jämfört med förr. Kanske både och. Jag tycker i alla fall det är coolt att Loreen visar att hon bryr sig och står för det. Att Björn Söder och SD är rasister råder inget tvivel om. Det vore rena mardrömmen om SD skulle få något reellt politiskt inflytande i Sverige. Tänk att det till slut blev rebelliskt att gilla Eurovisionsfestivalen.

  • Susanna Varis skriver:

   Jag tycker nog att det mest rebelliska på 70-talet var att gilla ABBA eller schlagerfestivalen. Jag är lite inne på linjen att ABBA var de riktiga punkarna, de som var sig själva, oavsett vad tidsandan påbjöd, de som blev mobbade för sina kläder och sin musik. Att vara t ex punkare var ganska konformt ändå. Revolution var inne. Sagt med glimten i ögat förstås :)

 8. Ulf Holmén skriver:

  Roligt att läsa att klantskallar som Björn Söder fortfarande har förmågan att göra bort sig så till den milda grad och dessutom offentligt. Ingenting kan ju bli bättre än grodor som hoppar ut ur någons mun så att inte ens argument längre behövs för att skapa den undergång de själva tydligen är så duktiga på att skapa. Låt Björn hållas, snart har han ändå inget jobb kvar om SD vill utgöra det där ”alternativet” de själva tycker sig vara. Kanske har vare sig han eller de heller någon riksdagsplats kvar om vi andra har tur i nästa val. Jag lever på det hoppet, gör rent av Björn Söder det också?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.