Putsa och påta

Lönearbete, skyddsombudsmöten, fönsterputs och balkongfix tar all min tid och jag hinner knappt hålla mig ajour med vad som pågår på kultursidorna eller genusverkligheten. Med andra ord har det blivit dåligt med klarläggande inlägg om sakernas tillstånd från mitt håll på sistone. (Ämnen skulle det emellertid ha funnits: SCUM-eländet tycks återigen/fortfarande vara igång och Andrea Edwards har mottagit hot, vilket är förkastligt. Texten man sätter upp är förkastlig. Hela historian är en enda uppkastning.) Men jag kan glädja Åsa Linderborg med att jag minsann tillbringar min fritid med att egenhändigt putsa mina fönster och toaletter istället för att ”utnyttja” någon stackars städkunnig lokalvårdare eller fönsterputsare. På det sättet slipper någon få ett jobb och betalt för det arbetet och jag slipper ha så mycket tid över att skriva t ex blogginlägg eller skapa konst. ”Rättvisan” har åter segrat.

 Skyddsombudsmöte igår. Lunch. Sonny, Kari, Mats och Uffe.

 Balkongfix. Grovröjning avklarad, så även putsning av räcket och fönstren…

 Socialrealistisk actionpainting med titeln Vad en Gumma Kan Gno…?

 Blommor från den stora grossisten

 Nu är jag åter helt slut och orkar inte bekymra mitt lilla huvud med några svåra saker…

Imorgon blir det shoppingrunda nr 2. En dyna till min baden-baden, ett bord, kanske ett par spaljeer…egentligen skulle jag behöva en parasoll också…

 Loreen. Foto: Svenska Dagbladet

http://www.svd.se/kultur/loreen-var-fantastisk_7228133.svd

Melodifestivalen är visst ikväll. Vi kommer nog att titta på den, trots att ingen av oss är någon direkt schlagerfantast. Men denna orgie i dålig smak, svulstighet, överdrifter, dålig humor, märkliga nationalistiska yttringar kan ju inte bara passera onoterat. Men jag gillar Loreens låt, den har en outhärdlig förmåga att fastna i huvudet. Det återstår att se om den östra delen av schlagergemenskapen känner likadant. Hälften av poängen där måste förstås ges till Ryssland, annars stängs kranarna. De ryska gummorna är ju självklart ett reellt hot i sig i all sin oemotståndliga gullighet och det skulle inte förvåna mig om Ryssland kom väldigt högt upp den här gången. Loreen är bra, låten är suverän och framträdandet visuellt starkt, men det behöver inte betyda någonting i de här sammanhangen.

 http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14881572.ab

http://www.svd.se/kultur/ryska-gummor-kan-fa-loreen-pa-fall_7230633.svd

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Egna verk, feminism, genusvetenskap, jämställdhet, Konst, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Putsa och påta

 1. Ulf Holmén skriver:

  Skyddsombud är ett kall som tar sin beskurna tid, ett faktum jag alltför ofta ställs inför. Kanske är det en anings meningslöst när situationen oftast går från illa till katastrofal, men man får ta nya tag. Balkongen har i varje fall anständigheten att visa hur fint det till sist blir, ett faktum man inte kan ta lika stor del av i skyddsombudssammanhang. Blommorna lyser upp, prunkar, glädjer och skänker ro och det är något gott. Arbetet före är digert och tungt men det är väl värt det när man ser slutresultatet.
  Schlagerfestivalen kan vara både himmelrike och helvete. Vissa låtar är ett under av låtskrivarförmåga så som t ex Loreens bidrag, andra kan vara rent erbarmliga. Rysslands bidrag har upphaussats av de flesta som charmigt och småkul, jag tycker det stinker som ett öppet avloppssystem. Inte bara är det en dålig låt framförda av ett gäng geriartriker som hade passat bättre på ålderdomshem, det är ett skamlöst exempel på att en freakshowlåt kan gå hur långt som helst bara den kommer från ”rätt” land. Om Ukraina, Vitryssland, Litauen, Estland, Lettland, Tyskland, Polen, och flertalet länder skulle ha mage att visa att de mot all förmodan skulle tycka illa om bidraget, stryps oljekranarna imorgon och så är det adjöss med värmen för det landet. Bättre då att göra som storebror så subtilt säger. Så heja Loreen, det är det enda bidraget med någorlunda värdighet. Det kunde ju bli lika desperat som Österrike försökte göra det till när man kände sig tvungna att utrusta tjejerna i kören med självlysande rumpor som man viftade med i mörkret för att ragga röster – lågt.

  • Susanna Varis skriver:

   Men vad är det för åldersrasism? Geriatriker? Ålderdomshem? Är inte ungdomsfacismen tillräcklig som den är…? ;)

   • Ulf Holmén skriver:

    Tar man en rysk folkmusiklåt, hottar upp den med technorytmer och tror att det ska låta okej när det i själva verket låter som tarmljud från en dysenterisjuk så är det så långt inte okej. Tar man och slänger in fyra eller fem gummor som dansar och står i för att skaffa ett visuellt värde i en stendöd låt, så är detta fortfarande lite som apan i buren på Skansen. Man begapar, man förundras, man charmas men det döljer det faktumet att det är en oändligt usel låt. Om detta inte hjälper kan man ju alltid skapa ett talande exempel med något skitland någonstans där samma gubbar och gummor får frysa ihjäl för att landet inte har råd att betala Putins oljeräkning, och sedan kan man hota alla andra om ett liknande öde om de inte är lydiga nog att rösta på freakshowen. Med andra ord, den här låten är inte bara dålig den är farlig också. Våga vägra Ryssland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.