Pojkar får läshjälp

 Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni

En del av de jämställdhetspengar i skolorna, som tidigare mest har gått till åtgärder inriktade på tjejer, ska nu gå till läshjälp för pojkar. Det är trevligt att man från politikerhåll nu insett att jämställdhet inte enbart handlar om att kvinnor alltid har det sämre och är förfördelade.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/pojkar-ska-fa-lashjalp

Samtidigt är jag av åsikten att inga könsbaserade bidrag ska delas ut.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genusvetenskap, jämställdhet, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Pojkar får läshjälp

  1. Håkan skriver:

    Tråkigt bara att hon hänvisar till ”antipluggkulturen” som skäl till pojkarnas dåliga studieresultat. Hur har den kulturen uppstått då? Kan det ha att göra med att pojkarna tidigt märkt att de inte får samma utdelning på sina ansträngningar som flickorna och därmed blir mindre motiverade att studera.

    Nej det är nog så att Patriarkatets Ungdomsförbund har beslutat om att införa en antipluggkultur på ett av sina årsmöten för några år sedan. Det låter rimligare! :-)

  2. Ulf Holmén skriver:

    Nu när uppmärksamhet har fåtts, kan inte Patriarkatets ungdomsförbund bjuda in Nyamko Sabuni, lobba in ännu mer bidragspengar till allehanda onödiga projekt och sätta fokus på en fråga som i den rådande jämställdhetsdebatten kommit i skymundan. Det är ju bara Tina Rosenberg look a likes som annars får komma till tals så det är väl dags för lite jämställdhet som den borde se ut. Nyamko kunde kanske själv till och med bli en del av den antiplugg-kultur hon med sånt eftertryck pratar om, och därmed kunde en sedan många år eftersatt grupp äntligen få den uppmärksamhet så kallade feminister förvägrar dessa skolans trashankar. Ivern att sätta fokus på flickors situation i skolan och hur den strukturella förtryckarkulturen förvägrar dem en likaberättigad skolgång har ju varit bilden på modet, men har också vridit resursfördelningen till en mer ojämlik och därmed har killar slagits ut. Dags att vrida tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.