Ilskan mot SJ?

Artikel av Hanna Jakobsson i Expressen

Att kvällstidningarna är som de är och värderar sanningen lägre än nyheten är känt sedan länge, men varför denna ständiga hets mot SJ? Skulle det inte vara mera relevant att rikta sin ilska (eller i det här fallet, resenärernas ilska) mot det den allt som oftast angår, dvs Trafikverket?

SJ har sina fel och brister, men ofta ligger dessa hos framför allt Trafikverket. I artikeln har man tagit upp sammanlagt åtta trafikstörningar varav Ingen var att hänföra till SJ. Vissa av händelserna är orsakade av händelser utanför varken Trafikverkets eller operatörernas kontroll. Brand i elställverk, nedriven kontaktledning pga nedfallet träd, datorfel på driftledningscentralen i Göteborg, en solkurva, skadad kontaktledning i Småland, nedfallen ledning vid Karlberg, stormen Dagmar som fäller ett antal träd över ledningar på olika håll och kopparstölder på Södra stambanan. I konsekvensens namn bör man fortsättningsvis skylla på bilisterna när det uppstår köbildning om vägen plötsligt blir ofarbar eller trafiksignalerna inte fungerar.

För Hanna Jakobsson känner väl till att SJ är en trafikoperatör och att Trafikverket ansvarar för spåranläggningarna?

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i blodtryckshöjare, medier, Okategoriserade, teknik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Ilskan mot SJ?

  1. Ulf Holmén skriver:

    Man ska inte förvänta sig att en journalist tar reda på hur det fungerar. Det är ovidkommande och hindrar den heliga ilskan som måste få pysa ut någonstans, om man först måste förklara för den uppretade mobben hur systemet fungerar, eller inte fungerar. Dessutom har väl Hanna Jakobsson drabbats av det som faktalösa journalister drabbas av mest varje dag nu för tiden, nämligen att om hon skulle ta reda på hur det egentligen fungerade så skulle hon döda sin egen story. Då är det bättre med lite lagom kryddad lögn, det får ju pöbeln att följa sådana amatörer som Hanna Jakobsson. För vem kan tacka nej till att bli en rättskaffens förebild alla ser upp till?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.