Bengt Ohlsson i NEO

Magasinet NEO, som nyligen kommit ut som en borgerlig tidning, innehåller i senaste numret bland annat en mycket läsvärd intervju med Bengt Ohlsson.

Du anklagades till slut för att dela världsbild med Anders Behring Breivik.

– Mm, men det var nog från den här kulturchefen på Aftonbladet som jag kanske inte tar på så jättestort allvar. Och allt färre verkar ju göra det.” 

:)

och:

”- För att nu låta riktigt vidrigt självgod: Jag har nästan alltid skrivit böcker som inte lönar sig ett piss. Men det betyder inte att jag ser det som en självklarhet att tunnelbaneförare och dagisfröknar ska sponsra mitt romanskrivande med sina skattepengar. Kanske inte ens att mellanchefer eller webbdesigner ska göra det. Det är upp till mig och ingen annan att hitta på något brett att göra för att finansiera det här smala. Och det är en hopplös balansgång, den är hopplös på gränsen till omöjlig. Men man måste hitta den, och det är vad konst är. Det går inte, men du måste.”

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i kultur, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Bengt Ohlsson i NEO

  1. Roffe skriver:

    Like!

  2. Ulf Holmén skriver:

    Bengt Ohlsson går från klarhet till klarhet. Han gör det ingen annan vågar, han ifrågasätter kulturvänstern och deras ståndpunkter. Visserligen från ett vänsterperspektiv men att ifrågasätta denna hord av dumskallar från Södermalm är och förblir en välgärning och en plikt. Heja Benke, han är en ny fixstjärna i kampen mot den kollektiviserade dumheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.