Liten tidningsläsare

Jag ramlade över detta, gamla foto i mitt planlösa sökande efter bilder och uppslag på första semesterdagen idag…

Jag tycks ha utvecklat mitt intresse för dagstidningar redan som mycket ung. :)

Bilden är från sommarparadiset på Kimito ö i Finland. Troligen är det moderskan eller mormor som har tagit den. Hur de har lyckats fästa den lilla rosetten i de fåtal fjun som jag har på skallen är en gåta. Den kanske är fastlimmad…?

Röda byxor, blåvit-randig tröja och ljusblå rosett…jag var ganska genuskorrekt klädd. Jag minns att jag vägrade ha kjol på mig och gick alltid i byxor (eller byxlös på landet). Kjol har jag börjat använda först i vuxen ålder och kan inte begripa vad jag hade emot plagget som barn, det är ju det bekvämaste man kan ha. Det kan ju ha haft att göra med att jag gärna rörde mig i skog och mark, klättrade i träden och satt på hästrygg så fort tillfälle gavs, aktiviteter där kjol absolut inte är det bekvämaste plagget.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Dagens stass, feminism, Från arkiven, kultur, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Liten tidningsläsare

  1. Ulf Holmén skriver:

    Önskar jag kunde säga att du var snygg redan då, men har svårt att känna attraktion till barn av naturliga skäl. Men klok måste du ha varit redan då, läsning vid en ålder av ca 1 år? Trodde jag var tidig men detta är nog världsrekord och visar hur intelligent du är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.