Sommarregn

 Någon översvämningsrisk är inte aktuell för min del…mer än i planteringarna då.

Ledig dag och vädret gör allt det kan för att hålla oss väck från en promenad. SMHI har det lätt (eller svårt), alla slags väder inträffar varje dag i dessa dagar. Sol och kvalmig hetta, regn, molnigt, åska, sol igen etc i en ständig loop.

Här uppe på kullen är det som tur är ingen risk för översvämning. Däremot har vi fått den värsta myggplågan någonsin. Så fort man rör sig utanför huset och nedför backen i den lilla skogsremsan så blir man attackerad av nykomlingen översvämningsmyggan. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/klimathot-gor-mygga-till-landsplaga_3189705.svd

Den backar inte för något, inringar sitt offer från alla håll och kanter och går till attack. Jag ser numera ut att lida av röda hund, vilket ju inte vore helt osannolikt med tanke på närheten till vaccinationsfobikerna i Järna. http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/gravid-hall-dig-borta-fran-sodertalje_7339486.svd

 Översvämningsmygga

Myggj******a tar sig även i i mitt sovrum om nätterna, eftersom jag måste ha fönstret öppet för morgonsolen som gör rummet till en bakugn annars.

 Småland. Foto: Mikael Fritzon/Scanpix

Men i Småland är det värre. Finns landskapet kvar ens, eller har det sjunkit som en annan Atlantis? Eller är det bara SMHI/journalistkåren som försöker göra sig märkvärdiga och framställa några översvämmade källare som Armageddon?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/oversvamningar-nar-kulmen-i-morgon_7330827.svd

Apropå översvämningar; den kanske viktigaste aspekten i Slussen-frågan är just avrinningen ur Mälaren, en detalj som knappast har dominerat debatten om nya Slussens vara eller inte vara. Om detta skriver två moderatpolitiker i en debattartikel i SvD idag:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/stockholm-behover-en-ny-sluss_7341060.svd

Jahapp, då har det spruckit upp igen. Det kanske blir en promenad ändå.

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i medier, Okategoriserade, samhällsplanering, teknik, vetenskap och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Sommarregn

  1. Ulf Holmén skriver:

    Regnet det bara öser ner började texten i gammal schlagerdänga från svensktoppen. Det var förstås (pinsamt nog) en Burt Bacharach-komponerad låt med svensk text men för i h-e, den var ju svensk (trodde alla). Den beskriver ju däremot det nuvarande så kallade vädret på pricken. Myggdjävlarna kommer som ett brev på posten i kölvattnet, väta=mygglarver och gott om tillfällen att lägga än fler ägg som blir än fler mygg och så vidare. Att både folk och fä blir uppätna tycks inte bekymra denna inhemska plåga och utan skam i kroppen lär de inte heller ge upp. Så det återstår bara en sak att hoppas på – att vädergudarna ger upp sin avoghet mot oss i denna stund av nöd, men det kan som det nu ser ut vara att hoppas på för mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.