30. augusti 2012

En händelserik dag fullt av ändrade planer och överraskningar…ungefär som kvällstidningshoroskopet förutspådde igår. Någon gång ska väl även en blind horoskopkonstruktör hitta ett korn…

Jag har varit i Stockholm i ärenden. Det första, att överlämna tavlan Freedom till kunden. Den har inte ens ställts ut, så jag undrade om jag kunde låna tavlan om detta blev aktuellt och det gick som tur var bra. Efter lunchen uppe i lönearbetets lokaler kombinerad med minimöte med huvudskyddsombudet drog jag så vidare ut på stan på jakt efter lite förnödenheter. Jag skulle ha träffat en konstnärsvän och detta blev nu inte av, så jag spenderade timmarna fram till nästa inbokade möte med hopping, hopping, hopping…

Tights, ramar, rea-linne och läpp-penna…

 På Åhléns föll jag så in i fällan; Lady Gagas parfym Fame, som visade sig dofta ljuvligt.

 Storslagen marknadsföring med röda mattor och en dj…

Efter Åhléns kände jag för lite fika, eller åtminstone något att dricka och som på beställning materaliserade sig en arbetskamrat som befann sig i precis samma situation. Så Jessica, som nämnde arbetskamrat heter och jag styrde kosan mot HM och fika.

Klockan 16.30 hörde Uffe av sig och vi skulle sammanstråla för att fortsätta vidare mot en annan arbetskamrats 50-årsdag. Först till Hötorget för att införskaffa blommor, sedan lite hamburgare för mig, eftersom jag inte var inbokad för mat på kalaset (fråga inte, long story…)

Klockan 17.40 stod vi på busshållplatsen vid World Trade Center och skulle åka till Hantverkargatan 83. Massor av buss 52, som går till Rådhuset och alltså inte så nära dit vi skulle, en buss 59 som mystiskt bara försvann på displayen, en annan 59:a som kom till Centralen och togs ur trafik. Till slut tog vi ändå en buss 52 till Rådhuset och klev av vid Rådhuset. Döm om vår förvåning när det plötsligt står Fridhemsplan på samma buss när vi redan klivit av. Vi hade alltså kunnat fortsätta med samma buss ända fram. Jag börjar alltmer sympatisera med de prövade SL-resenärerna. Vi gick sista biten och hela resan tog oss 50 minuter. Hem till Östertälje tar det 35 minuter med pendeln…(Efterklokt konstaterade vi att vi borde ha åkt tunnelbana, men hur kan någon ens komma på tanken att klämma in spårvagnar i den totala katastrofsituationen i trafiken in mot Kungsholmen? Dessutom i ett område där man redan har en tunnelbana rakt nedanför???  Möjligen om man spränger bort hälften av husen…)

Försenade kom vi sedan till arbetskamratens kalas:

 Födelsedagsbarnet Bojana

 Okänd skummis i färd med att massakrera fläskfilén.

   Mumsig tårta…

Det var ett mycket trevligt kalas, men det blev tidig hemgång, Uffe skulle upp tidigt…

  Ett av dagens fynd…

http://www.svd.se/kultur/lady-gaga-lanserar-egen-parfym_7279419.svd

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Egna verk, Konst, musik, Okategoriserade, samhällsplanering och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på 30. augusti 2012

  1. Ulf Holmén skriver:

    Att Lady Gaga diversifierar sitt imperium och ger sig in på att skapa parfym är väl ett tecken i tiden, tur att den luktade gott. Om den inte hade gjort det, hade risken funnits att det hela hade börjat lukta (ha ha) big bucks först, främst och för alltid.
    Bojana firades med buller och bång, det var roligt. Ännu roligare var de skumma figurer som avporträtterats på bild med skinnjacka, tisha och rakad skalle. Att vederbörande gömts bakom anonymiserande svart lapp med bestick i högsta hugg, ser lite hotfullt ut tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.