Den olycksaliga restaureringen

 Foto: AFP

Konstnären Elias Garcia Martinez hundraåriga målning av Jesus i en kyrka nära Zaragosa blev ju, som bekant, något modifierad när den olycksaliga, äldre damen gav sig på ett restaureringsförsök i egen regi.

http://www.dn.se/kultur-noje/amatormalare-forstorde-jesusbild

Damens naivistiska tolkning av vår frälsare har sedan dess skapat en uppsjö av parodier på bland annat twitter:

    

De flesta exemplen tycks handla om ett tänkt scenario där nämnda dam givit sig i kast med restaurering av några av konsthistoriens mest kända verk…

Damen själv uttalar sig:

http://www.theblaze.com/stories/80-year-old-grandma-explains-how-she-ruined-a-rare-jesus-painting-by-restoring-it/

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i historia, Konst, kultur, Kuriosakabinettet, medier, Okategoriserade, religion och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Den olycksaliga restaureringen

  1. Ulf Holmén skriver:

    Tanten kanske skulle ges en konstutbildning av staden för ”att hennes hjärta är på det rätta stället”. Hon kanske rent av skulle kunna bli lika bra konstnär som Nugg eller Anna Odell. Eller också är hon redan en konststuderande på konstfuck vars enda syfte med hela skändningen är att provocera lika mycket som de redan nämnda konstnärerna.

    • Susanna Varis skriver:

      Jaa!!! Så är det ju! Att inte jag fattade det. En kupp av någon modern konstnär. Allt handlar ju numera om att synas till varje pris och i den genren får man nog säga att det här var ett av de mest lyckade projekten någonsin. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.