Semestersysselsättning

Så fort tillfälle ges och vädret är nådigt drar jag mig till balkongen med en bunt tidningar eller någon god bok. Min vana att läsa flera böcker samtidigt har fullkomligt urartat och jag håller inte längre reda på hur många jag har på gång. Det är en tjock faktabok om diamanter, fyndad på loppisen nedanför, The $ 12 Million Shark and the Curious economics of Modern art, Tegners Access All Areas, Marilyn Monroe – Fragment, en halvtråkig bok om Keith Richards, Doktor Zjivago, Nietzsches Så Talade Zarathustra (som jag är inne på tredje försöket med), Karen Armstrongs Historien om Gud (också fyndad på loppisen), Joyce Carol Oates´Dödgrävarens Dotter, Gudar och Gudinnor i Antikens värld…utöver konstböckerna som jag ibland studerar.

Jag vet, jag måste skärpa mig och börja läsa i ordning. Bibeln! Bibeln är jag snart klar med. Jag startade kring konfirmationen…dags alltså att börja om från början. Vampyrer av Anna Höglund är också påbörjad. Den blir mera research.

Balkongen är en oas att koppla av på, njuta av blomprakten och binas flit. jag kommer att försöka förlänga säsongen även i höst. Än så länge verkar semestern vara välvald med tanke på vädret. Återstår att se hur hösten blir.

 Blommorna har verkligen kommit igång nu…

 

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i böcker, inredning, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Semestersysselsättning

 1. Roffe skriver:

  Hej Susanna!
  Jag vill puffa för ett lästips trots att du redan har för mycket igång!

  Hannes Råstams ”Fallet Thomas Quick”.
  Har berört mig mycket trots att jag redan sedan tidigare förhållit mig mycket skeptisk till hanteringen i hela soppan.
  Den tangerar , såsom jag förstår det, ett av dina intresseområden.
  Rekommenderar även en Newsmill artikel som binder ihop en del lösa trådar:
  http://www.newsmill.se/artikel/2012/08/10/de-psykologiska-teorierna-bakom-fallet-quick

  Om du kan vänta till efter semestern så kan du få låna den som talbok. Kan lägga den i ditt eller Uffes fack.
  /Roffe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.