Flytten

Jag kan knappt tänka på något annat än flytten nu. Saker som ska säljas, möbler som kanske inte går in i en ny lägenhet (jag har inrett mina lägenheter med möbler av herrgårdsstorlek…), vad ska behållas, vad ska säljas eller slängas…hur mycket pengar tål man förlora på bra och användbara saker som måste bort?

Jag tittar fel på tider och missar saker på arbetet, jag har knappt koll på vad jag sysslar med.

Imorse blev jag åter väckt av det glada fristadsgänget som klockan 6.50 sin vana trogen började hiva ut skåpluckor ner i en container. Efter åtta var det tyst, som det plägar. Innan dess hade jag först stängt fönstret mot innergården, tagit på mig hörselskydden över öronpropparna och sedan flyttat till vardagsrummet eftersom det ändå inte hjälpte helt. Jag lyckades sova en timme till, men jag lyckades även komma sent till arbetet, eftersom min flyttstinna hjärna inte tänker klart i dessa dagar.

Flyttnojan påverkar nu även bloggandet och konsten. Jag har ingen ro att skapa och ingen tid att blogga. Det enda jag gör är att fotografera saker, lägga upp annonser och peta i olika högar när jag inte stirrar på olika bostadssidor förstås. Jag kanske kommer att köra all in snart, lägga upp allt överallt (på fb, twitter, här på bloggen, Tradera och Blocket). Welcome to my nightmare och välkommen in i min underklädeslåda…

…njäeh, det kanske ni slipper, men lite saker till salu kanske det blir.

Jag är inte någon vän av förändringar eller att flytta (särskilt inte härifrån). Troligtvis härrör detta från min barndom, då vi flyttade mest hela tiden. Inför femte klass bodde jag i min fjärde stad, i mitt andra land, gick i min tredje klass, i min fjärde skola (i Helsingfors flyttades min klass till en nybyggd skola mellan årskurs två och tre) och bodde i mitt femte hem. Sjätte hemmet blev en villa i Enhörna, sjunde min första lägenhet i Södertälje och åttonde min andra lägenhet i samma stad. Dit flyttade jag vid 22-årsåldern. Sedan dess har jag bitit mig fast vid det här området och min sista lägenhet här är dessutom helt underbar på alla sätt och vis. Så jag längtar verkligen inte efter att få rycka upp några bopålar, min kvot på den fronten är rågad.

Men det blir nog bra, jag behöver mera marginaler och så småningom kanske det blir någonting eget…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i finland, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.