23. oktober 2012

Det har varit en underbar, ledig dag idag. Efter frukost tog jag en lånpromenad i det vackra höstvädret. Löven börjar nu falla ner i drivor och snart är det nog dags för första frostnatten.

 Höst i ghettot…

 På en annan promenad, någon vecka tidigare upptäckte jag denna lilla plakett som höll på att slukas av trädet nere vid kanalen…

Det var så skönt att skingra tankarna på arbete och annat, att bara njuta av de vackra färgerna och det krispigt småkyliga vädret.

Efter promenaden blev det en nyttig grönsakstallrik med bulgur/quinoa och sedan vandrade tankarna iväg till nästa konstverk. Jag kryssade länge mellan alternativen akryl, olja och akvarell. Surrealistisk föreställning från det undermedvetna eller ett undergångsscenario? Eller kanske något helt annat? Jag har inte tillräckligt med akrylfärger. De jag har har jag skaffat enkom för att kunna addera effekter på mina collage med, inte för att måla hela tavlor. Bland annat saknas blått (bortsett från en burk babyblått) och gult (men guld finns).

Till slut beslöt jag mig ändå för att måla en bakgrund på duk med de akrylfärgerna jag har. Herregud vad snabbt det torkar! Det blir nästan stressigt att måla! Jag blev nöjd med bakgrunden, men temat är fortfarande inte helt klart…

Resten av dagen har jag passat på att ta igen mig. Man hinner mycket när man lyckas komma upp i tid!

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Egna verk, Konst, kultur, lowbrow, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.