Märklig dag

 Jag, en annan dag…

Vilken underlig dag det har varit. Förkylningen börjar vika hädan och jag känner mig starkare.

Dagen började med att en av mina samlare hade satt in pengar på mitt konto för det senaste inköpet och jag kunde dra en lättnadens suck inför resten av månadens budgetering. Tack!

Nästa som händer är att jag hittar en länk på facebook till en oroväckande artikel av Linda Skugge. Jag hoppas innerligt att detta är ett pr-trick. Jag känner ju Linda lite grann och tyckte att hon var en frisk fläkt i den annars ganska homogena vänsterfeministmaffian som huserar inom Stockholms kultur- och mediavärld. Jag tyckte också om att hon vågade gå sin väg och inte behaga andra, men att bekänna sig till feminismen är 2012 knappast rebelliskt, det är att ansluta sig till den enda rådande, tillåtna diskursen.

Nästa chock blev beskedet att Pär Ström slutar med sitt arbete för jämställdhet. Jag har bloggat separat om detta härunder.

På dagen arbetade jag lite på mitt nya konstverk Sweet Sixteen och fick råd av min mentor, Mia Mäkilä. Senare lade jag upp en sneak preview både här och på fb. Den väckte ett visst intresse och jag blev kontaktad av en potentiell köpare på en gång. Och ett annat konstverk, som en ursprunglig köpare ej har betalat för som överenskommet, tycks nu hitta ett nytt hem. Plötsligt tycks vinden vända igen och den mycket fattiga tillvaron byttes mot en något mera guldkantad sådan.

Med andra ord har dagen varit mycket omtumlande med både mycket bra och mycket dåliga nyheter. Det onda med det goda.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Egna verk, feminism, jämställdhet, Konst, kultur, Okategoriserade, politik, TV och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Märklig dag

  1. Niko skriver:

    Susanna!

    Jag gillar dina arbeten. Och dina analyser. Vi borde prata mera! Jag finns ju i kultursektorn och har jobbat med bilder hela mitt liv:-)

  2. Ulf Holmén skriver:

    Pk-maffian från slöddermalm trodde dom fick en trofé i Per Ströms deklaration, men av en kommer femton till. Dags att bli likt de hydror som härbärgerar på kultursidor och allehanda andra svinstior.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.